Titelverdediger Corné kent geen superdag

CYCLOCROSS GP HASSELT RACE
Een foute bandenkeuze en mindere start kwamen titelverdediger Corné in de Soudal Classics in Hasselt duur te staan. Hij raakte zaterdag niet verder dan een 6de plek. Met Nicolas en Jim eindigden nog twee Telenet Fidea Lions in de top-10.

De Telenet Fidea Lions kenden niet hun allerbeste start in Hasselt. In een glibberig Kapermolenpark waren onze vier mannen snel op achtervolgen aangewezen.

In het tweede gedeelte kwamen ze beter in de wedstrijd. Titelverdediger Corné leek na een lange strijd met Iserbyt op weg naar een podiumplek, maar zakte terug in de slotronde. Corné finishte 6de. Met Nicolas (9de) en Jim (10de) eindigden nog twee Telenet Fidea Lions in de top-10. Neoprof Thijs finishte 12de.

Corné Van Kessel:

“Ik kende een slechte start. Bovendien had ik gegokt op een iets minder zwaar profiel van banden, maar dat bleek geen goede zet. Dat kostte me een hoop krachten. Ik ben blijven rijden, maar kon niet rekenen op Iserbyt in de achtervolging.”

“Deze cross is zeker een teleurstelling als titelverdediger. Maar dat hoort bij de cross! Helaas zijn er vaker teleurstellingen dan overwinningen. In Koksijde voelde ik me goed, maar vandaag was het gevoel minder. Morgen hoop ik op beterschap in Mol en maandag trek ik richting Mallorca voor een vierdaagse stage.”

Nicolas Cleppe:

“Ik stond achter Corné bij de start, en die schoot uit zijn klikpedaal bij het vertrek. Ik koos na een paar rondes ook voor een zwaarder profiel van banden, dat maakte een enorm verschil in de bochten. Misschien had ik zonder die slechte start wel top-5 kunnen rijden. Het gevoel was goed, het resultaat minder dan verhoopt. Ik trek me op aan de jongens die vandaag op het podium staan. In principe kan ik het niveau van die mannen aan. Op naar de volgende crossen, te beginnen morgen in Bensheim!”

Uitslag

1. Kevin Pauwels
2. Jens Adams
3. Eli Iserbyt
6. Corné Van Kessel
9. Nicolas Cleppe
10. Jim Aernouts
12. Thijs Aerts

Deel dit bericht