Titelverdediger Toon en Lars rijden top 5 op Koppenberg

CYCLOCROSS OUDENAARDE KOPPENBERGCROSS
Een jaar na zijn fantastische overwinning reed een moedige Toon in de Koppenbergcross naar een vierde plek. Vier Telenet Baloise Lions finishten in de top 10 in de eerste manche van de DVV Verzekeringen Trofee.

Toon startte sterk en strandde moegestreden op de vierde plek. Lars finishte 5de. Met Corné (7de) en Jim (10de) eindigden vier Telenet Baloise Lions in de top 10.

Lars Van der Haar (5de):

“Op het moment dat ik de oversteek wilde maken naar de top-4 maakte ik een foutje. Dan moest ik opnieuw gaan achtervolgen op Corné en was de top-5 het hoogst haalbare.

“Ik kende vandaag geen superdag. Ik voelde me redelijk, met de benen van vandaag mag ik tevreden zijn met een vijfde plek. Maar in alle eerlijkheid had ik er wel meer van verwacht. Na mijn 2de plek in Gavere vorige week en met dit parcours op mijn maat zakte ik met hoge ambities af naar de Koppenberg. De regen maakte het wel een zittende cross, dat was niet in het voordeel van mijn explosieve benen.”

Uitslag profs

1. Eli Iserbyt
2. Tom Pidcock
3. Michael Vanthourenhout
4. Toon Aerts
5. Lars Van der Haar
7. Corne Van Kessel
10. Jim Aernouts
13. Thijs Aerts
DNF Nicolas Cleppe

Bij de dames liet Ellen zich opnieuw van haar sterkste kant zien op de Koppenberg. Ze finishte in het spoor van de toppers als achtste, goed voor haar achtste top-10 plek op de Koppenberg op acht jaar tijd. Chapeau!

Uitslag dames

1. Yara Kastelijn
2. Annemarie Worst
3. Alice Arzuffi
8. Ellen Van Loy

Bij de beloften zagen we een sterke start van Yentl Bekaert. Rondenlang leek hij op weg naar de derde podiumplek, maar in de slotfase zakte Yentl lichtjes terug na enkele foutjes. Uiteindelijk legde hij beslag op de 8ste plek, Andreas finishte 11de.

Uitslag beloften

1. Jens Dekker
2. Ryan Kamp
3. Gerben Kuypers
8. Yentl Bekaert
11. Andreas Goeman

Deel dit bericht