Titelverdediger Toon strijdend naar bronzen medaille

CYCLOCROSS NATIONAL CHAMPIONSHIPS MEN ELITE
Toon heeft zijn Belgische titel fel verdedigd. In het Antwerpse zand reed hij naar een bronzen medaille. In Nederland greep de ploeg twee medailles met een tweede plek voor Lars en een derde voor Lucinda.

Toon ging voortvarend van start aan het strand van Sint-Anneke. Hij moest Laurens Sweeck wel laten wegrijden, maar bleef zich de hele wedstrijd lang smijten in de achtervolging. Aan het eind legde hij beslag op een bronzen medaille. Thijs finishte als 8ste na mooi ploegenwerk. Jim eindigde 12de, Nicolas gaf op.

Toon Aerts:

“Laurens stak er vandaag echt bovenuit. Chapeau voor hem. Op het moment dat hij wegrijdt zit ik net iets te ver. Ik raakte wat ingesloten en moest hem laten wegrijden. Ik verschoot zelf wat van mijn start, die draaide heel goed uit. Ik ben content met deze bronzen medaille. Ik heb nog niet zoveel medailles verzameld, dus ik hoop de komende jaren nog terug te komen om meer medailles te verzamelen. En misschien nog een paar trapjes hoger.”

Uitslag heren elite

1. Laurens Sweeck
2. Eli Iserbyt
3. Toon Aerts
8. Thijs Aerts
12. Jim Aernouts
DNF Nicolas Cleppe

Bij de beloften verdedigden Andreas en Yentl onze eer in Antwerpen. Yentl kende geen al te goede start en moest zich van achteruit in de wedstrijd knokken. Andreas ging wel goed van start en streed constant mee in de top-10. Aan de finish legde hij beslag op een solide 7de plek. Yentl finishte 12de.

Andreas Goeman:

“Ik mag best tevreden zijn met dit resultaat. Mits een paar kleine meevallers zat er misschien nog iets meer zijn, maar een 7de plek is mooi voor mij na een moeilijke periode.”

1. Toon Vandebosch
7. Andreas Goeman
12. Yentl Bekaert

NK RUCPHEN

Lars reed in Rucphen naar een onverhoopte tweede plek in het Nederlands kampioenschap. Na een ziekte begin dit jaar startte de Nederlander met wat onzekerheid na een lastige wedstrijd in Brussel. Lars rekende echter af met Nieuwenhuis en Van Kessel in de strijd om de zilveren medaille. Voor Lars is het al zijn zevende medaille op een NK.

1. Mathieu Van der Poel
2. Lars Van der Haar
3. Joris Nieuwenhuis

Bij de dames verdedigde Lucinda haar titel met een bronzen medaille. In de slotronde moest ze het in de strijd om de tweede plek nipt afleggen tegen Annemarie Worst.

1. Ceylin Alvarado
2. Annemarie Worst
3. Lucinda Brand

Deel dit bericht