Tom 4de in eerste wedstrijd als belofte, Ellen 5de in de Kuil van Zonhoven

CYCLOCROSS SUPERPRESTIGE ZONHOVEN
Tom Pidcock reed naar een knappe 4de plaats in zijn eerste wedstrijd bij de U23. Thijs reed even aan de leiding en eindigde 7de. Bij de dames reed een sterke Ellen Van Loy naar de 5de plek. Fleur kende veel pech in haar lievelingswedstrijd.

Tom Pidcock reed naar een knappe 4de plaats in zijn eerste wedstrijd bij de U23. In de eerste ronde kwam onze 18-jarige Brit ten val in De Kuil. Thijs reed even aan de leiding maar kreeg wat last van de warmte. Jens Dekker reed ongenaakbaar naar de overwinning, achter hem kwam Tom nog in de buurt van het podium. Hij eindigde 4de, Thijs 7de. Onze eerstejaars deden het opnieuw voortreffelijk, met een 16de plek voor Yentl en een 23ste voor Andreas op maar liefst 73 (!) deelnemers.

Tom Pidcock:

“In de eerste ronde ging iemand voor mij tegen de vlakte in de Kuil. Ik had het niet gezien. De renner voor mij kon hem ontwijken maar ik vloog er recht op. Ik zat op mijn poep en dan ging ik in de achtervolging. Dan gingen er nog wat mensen voor mij tegen de grond. Mijn winstkansen waren toen al gaan vliegen.”

“Ik bleef in mijn ritme en kon opschuiven naar de 4de plek. Maar in het zand maakte ik fouten en brak mijn ritme. Het duurde een tijdje vooraleer ik terug in mijn ritme raakte. Ik hoorde de bel niet dus ik dacht dat het nog een ronde was. Ik ben tevreden aangezien ik een mooie achtervolging rijd. Dit is nog maar het begin van mijn crossseizoen.”

Thijs Aerts:

“De start verliep vrij goed. Ik had het gevoel dat ik bij de beteren in de wedstrijd zat. Halfkoers trok ik even door na een goede passage in en uit de put. Ik denk dat ik me daar wat dood heb gereden. Ik breek de koers wel open, maar achteraf gezien had ik het beter wat kalmer aan gedaan.”

“Door de warmte kon ik minder goed herstellen van de inspanningen. De laatste ronde ging het weer een beetje beter, maar ik was dus even over mijn toeren gegaan. De afdalingen gingen goed, zonder al te veel foutjes. Volgend weekend rij ik twee crossen met Boom en Koksijde.”

Uitslag U23 (73 starters)

1. Jens Dekker
2. Toon Vandebosch
3. Thomas Joseph
4. Thomas Pidcock
7. Thijs Aerts
16. Yentl Bekaert
23. Andreas Goeman

Ellen naar 5de plek bij dames, Fleur kent pech in lievelingswedstrijd

Ellen Van Loy reed naar een knappe top 5 bij de dames. Na een evenwichtige wedstrijd kon onze renster uit Herenthout de 5de plek veiligstellen.

Ellen Van Loy:

“Het zand is niet direct in mijn nadeel, maar de lange klim naar boven is doorslaggevend. Iedereen had het daar lastig. De zware stukken volgen elkaar erg snel op. Lastig, maar mooi!”

“In de laatste ronde ging ik Arzuffi nog voorbij. Ik smeet me met lef en zonder angst naar beneden in de afdaling. Dan heb ik de 5de plaats met succes kunnen verdedigen. De ambiance is hier altijd leuk, mijn hartslag gaat hier altijd wat hoger. Maar volgende week is dat in Boom ook weer het geval.”

Pech voor Fleur

Fleur kende pech in haar lievelingswedstrijd. Onze 19-jarige Nederlandse kreeg te kampen met mechanische pech na een valpartij en moest een lang stuk te voet afleggen tot aan de materiaalpost. Daardoor verloor ze 3 minuten en viel zo van de 11de plek terug naar de 39ste positie. Ze knokte nog terug tot de 23ste positie, maar moest op twee ronden van het einde het toneel van haar lievelingswedstrijd verlaten.

Uitslag Dames (42 starters)

1. Maud Kaptheijns
2. Sanne Cant
3. Nikki Brammeier
5. Ellen Van Loy
23. Fleur Nagengast (-2 rondes)

Deel dit bericht