Tom evenaart, maar verliest record in Waregem

tmeu
De gure weersomstandigheden voor de Ion High Jump in de Soudal Masters in Waregem leken vooraf weinig kans te bieden op grote sprongen. Maar Tom Meeusen evenaarde toch zijn record. Maar moest het even later wel afstaan.

Eerst reden de renners een estafette met twee mannen en één vrouw. Een trio Lions met Ellen Van Loy, Nicolas Cleppe en Corné van Kessel kwam bijvoorbeeld aan de start. Een tactisch steekspel, want wie zet je nu waar in de volgorde?

Uiteindelijk geen prijzen voor het team, ook al omdat Corné tegen de grond ging in een afdaling op het natte parcours. Zonder erg, gelukkig.

Ion High Jump

75 centimeter hoog raakte Tom tijdens het spektakelstuk aan de kerk in Waregem. Een evenaring van zijn record twee jaar geleden. De voorbije jaren was hij in West-Vlaanderen onklopbaar in de ‘bunny hop’, maar dit jaar moest hij Jan Denuwelaere voor laten.

Die brak zelfs Tom’s record door over tachtig centimeter te springen. Tom, de duidelijke publiekslieveling bij het hoogspringen, had bij zijn voorlaatste poging nog zijn fiets beschadigd en werkte zijn laatste, mislukte sprong af op een te kleine fiets.

Andere Lions maakten ook indruk. Zo sprong Nicolas over 55 centimeters en raakten Corné, Quinten Hermans en Lars van der Haar -vooraf eerder bevreesd voor de proef- over 45 centimeter. Voor Jim Aernouts stopte het verhaal vijf centimeter lager.

Vrouwen

Ze neemt pas verlof in de weken rond Pasen, maar Ellen toonde dat ze nog niet helemaal stuk zit. Ze startte zoals altijd goed en bleef steeds attent vooraan tijdens de lussen door het centrum van Waregem.

Bij het ingaan van de laatste ronde achtte ze haar moment gekomen. Ze ranselde de ruime kopgroep uiteen richting zandbak, maar moest daar Sophie de Boer voor laten gaan. De Nederlandse hield haar gaatje maar nipt vol tot aan de meet, want Ellen jumpte nog tot halverwege de fiets van Sophie.

Mannen

De kopstart tussen de strobalen was voor een Lions-duo met Quinten en Tom. Die laatste reed na een ronde even weg uit de kopgroep, maar werd opnieuw gegrepen. Er volgde een tactisch steekspel, waarbij ook Nicolas even de leiding nam.

In de laatste ronde leken zowel Lars als Tom richting top drie te rijden. Het natte parcours verhinderde echter een Lion op het podium. Tom eindigde vierde, Lars vijfde, Nicolas negende. Jim, Quinten en Corné eindigden verderop in het strijdgewoel.

Deel dit bericht