Tom heerst ook in het donkere Diegem

CYCLOCROSS SUPERPRESTIGE DIEGEM
Tom heeft de Superprestigemanche in Diegem op zijn naam geschreven. In de avondcross toonde Tom zich sterker dan Wouters en Joseph. Voor de 18-jarige Brit is het al de negende zege van het seizoen.

Tom vormde al snel een aanvalsduo met Thomas Joseph en ook Sieben Wouters kon de aansluiting maken.

Tom demonstreerde zijn technische kunnen op de brug en trok in de aanval. Toch liep het ook even mis voor de durfal. Op de balken kwam hij in aanraking met de Diegemse grond. Tom herstelde goed, behield zijn voorsprong en reed solo naar de overwinning.

Bij de andere Telenet Fidea Lions beloften en vrouwen heersten vooral blessures en ontgoocheling. Thijs gaf er ziek de brui aan in de Avondcross en Andreas ging om dezelfde reden niet van start.

Tom Pidcock:

“Dit was mijn eerste wedstrijd ooit in het donker. Maar ik heb er weinig van gemerkt. Ik reed met doorzichtige glazen en dat was het. Maar hoe dan ook, in België is het altijd donker deze dagen.”

“Toen ik op de balkjes ten val kwam was ik net van fiets gewisseld. Ik mistimede me en plots lag ik op mijn achterste. Maar ik hou ervan om plezier te maken. Ik zie Van der Poel het ook doen, dat is waarom. Maar om hoger dan hem te springen moet ik nog oefenen.”

“Ik kon vrij goed mijn voorsprong behouden. Maandag rijd ik voor de eerste keer in Baal. Het is natuurlijk Sven zijn wedstrijd. Dus, no pressure.” (lacht)

Thijs Aerts:

“Ik kamp met ziekte. De komende dagen zal ik goed rusten. Voor Baal moet ik spijtig genoeg passen.”

Uitslag Beloften

1. Tom Pidcock
2. Sieben Wouters
3. Thomas Joseph
DNF Thijs Aerts
DNS Andreas Goeman

Klassement Telenet Superprestige

1. Sieben Wouters 78p.
2. Adam Toupalik 60p.
3. Tom Pidcock 57p.
9. Thijs Aerts 43p.
15. Andreas Goeman 11p.
17. Yentl Bekaert 10p.

Bij de vrouwen kenden de Telenet Fidea Lions in Diegem geen eenvoudige dag. Een teleurgestelde Ellen finishte als 15de. Fleur Nagengast eindigde 20ste. De 19-jarige Nederlandse moest aan de finish stevig bekomen en voelde zich niet opperbest.

Ellen Van Loy:

“Ik ben teleurgesteld. Ik kende wel wat pech vandaag. De eerste anderhalve ronde reed ik rond met een slepende rem. In de derde rond reed ik dan ook nog eens lek. Daarbij heb ik veel krachten verspeeld. Ik blijf hopen op betere dagen!”

Uitslag

1. Sanne Cant
2. Pauline Ferrand-Prévot
3. Maud Kaptheijns
15. Ellen Van Loy
20. Fleur Nagengast

Klassement Telenet Superprestige

1. Maud Kaptheijns 77p.
2. Sanne Cant
3. Annemarie Worst 61p.
5. Ellen Van Loy 50p.
13. Fleur Nagengast 17p.

Deel dit bericht