Tom jumpt naar podium in Oostmalle

tmeeusenoost
Tom Meeusen heeft het podium gehaald in de Sluitingsprijs in Oostmalle. Het Telenet Fidea Lions-blok reed een sterke wedstrijd achter autoritaire leider Wout van Aert. Vier Lions eindigden in de top tien.

Jim Aernouts was meteen goed voor de kopstart. Toen de Grote Twee wegreden van bij de eerste ronde, schoof Daan Soete naar de derde stek. Achter zijn rug vormde zich een groot groepje met ook Corné van Kessel, Tom Meeusen, Lars van der Haar en Aernouts. Onder impuls van onder andere Daan  kon een groepje van zeven renners aansluiten bij van der Poel. In de vierde ronde ging Tom vol door bij de eerste achtervolgers, met een uitstekende Aernouts en Soete in het groepje daarachter.

De groepjes smolten echter samen, Soete toonde zijn uitstekende benen door enkele keren de concurrenten onder druk te zetten. Lars vond op zo’n drie ronden voor het einde zijn tweede adem en kon aansluiten in de aankomststrook bij de laatste ronde. Een groepje van vier scheidde zich nog af, waardoor Tom zijn beensnelheid kon showen en zo de derde stek af te dwingen. Daan wordt even later mooi zevende, Jim achtste en Lars tiende. Corné kon door pech de wedstrijd niet uitrijden.

“Mijn conditie is goed, zo bleek vandaag”, klonk het bij Tom. “Maar het is mentaal op voor dit seizoen, zelfs voor de derde plaats spurten was lastig om me voor op te laden. Ik zat goed gelanceerd, ik ken dit parcours uit mijn broekzak en ken de cruciale plekken op parcours. Hij stond al dikwijls op podium in Oostmalle. “En vaak mooie wedstrijden gereden ook. Die ervaring heb ik kunnen gebruiken vandaag.
Ik heb nu nood aan rust. Ik weet nog niet zeker of ik Waregem of Lebbeke zal rijden.”

Deel dit bericht