Tom neemt revanche en snelt naar overwinning in Middelkerke

CYCLING CYCLOCROSS NOORDZEECROSS RACE
Tom heeft zijn eerste wedstrijd sinds het Wereldkampioenschap als winnaar afgesloten. In de laatste Telenet Superprestige-manche toonde hij zich de sterkste in de Noordzeecross in Middelkerke. Thijs eindigde 5de.

Tom kende tweemaal pech aan de kust, maar slaagde er toch in solo te komen. Aan het eind had Tom 13 seconden voorsprong op wereldkampioen Iserbyt. Thijs eindigde in de top-5. Eerstejaars Andreas werd 17de, Yentl 22ste.

Tom Pidcock:

“In de eerste ronde reed iemand vol in op mijn achterwiel, waardoor ik een mechanisch probleem kende een traag tot aan de materiaalpost moest fietsen. Ik kon toch naar de kop van de wedstrijd rijden en sloeg een mooie kloof, maar net op dat moment rijd ik lek.”

“Ik verloor 15 seconden waardoor Eli dichter kwam. Maar ik hield stand tot aan de finish. Ik was ongerust na mijn slecht WK in Valkenburg, maar het is mooi om op deze manier het vertrouwen terug te vinden.”

“Na het WK trok ik naar huis in Engeland en ging ik op een korte, deuggdoende vakantie met mijn familie. Maar de voorbije week legde ik er op training weer de pees op.”

Uitslag (49 deelnemers)

1. Tom Pidcock
2. Eli Iserbyt
3. Jens Dekker
5. Thijs Aerts
17. Andreas Goeman
22. Yentl Bekaert

Eindstand Telenet Superprestige

1. Sieben Wouters
2. Adam Toupalik
3. Jens Dekker
5. Tom Pidcock
6. Thijs Aerts
16. Yentl Bekaert
20. Andreas Goeman

Deel dit bericht