Tom snelt meteen naar zege bij terugkeer, Fleur behoudt leiding

20171217-125045-DAS-0-DAS_5124-2
Na een kleine maand afwezigheid heeft Tom zijn rentrée in het veldrijden niet gemist. Onze 18-jarige Brit klopte Eli Iserbyt en knoopte meteen weer aan met de overwinning. Bij de dames eindigde Ellen net buiten de top 10 als eerste Belgische. Fleur behoudt de leiding in het wereldbekerklassement voor -23 jarigen.

Tom vertrok afwachtend aan de wedstrijd. Ronde per ronde schoof hij op van positie zes naar positie drie. Halfweg draaide de wedstrijd uit op een tweestrijd om de overwinning tussen Europees kampioen Eli Iserbyt en Tom. In zijn eerste wedstrijd sinds de Wereldbekerwedstrijd in het Duitse Zeven half november maakte Tom een ijzersterke indruk. In de voorlaatste ronde profiteerde hij optimaal van een fietswissel van Iserbyt.

Tom snelde onweerstaanbaar naar de zege. In de achtergrond reed Thijs een ferme inhaalrace die hij met heel wat pech beeindigde op de tiende plek. Ook eerstejaars Yentl leverde een straffe prestatie met een 14de plek. Andreas Goeman kende in de examenperiode een mindere dag en finishte 29ste.

Tom Pidcock:

“Het was een harde wedstrijd. Bij de start voelde ik me niet erg goed. Maar gaandeweg kon ik vooraan de aansluiting maken. Op een aantal stukken was Iserbyt sterker, maar ik voelde me beter op andere passages. Wanneer Iserbyt van fiets wisselde in de voorlaatste ronde kon ik de beslissende kloof slaan.”

“Ik hou van dit parcours, vorig jaar reed ik hier het mijn beste wedstrijd als junior. De afgelopen trainingsperiode heb ik in Zuid-Frankrijk vooral gefocust op langere trainingen. Slechts een keer heb ik mijn crossfiets aangeraakt. De laatste week wilde ik meer focussen op intensiteit, maar ik kreeg wat last van mijn knie na een slippertje met een step op mijn appartement. Daardoor kon ik niet ideaal trainen.”

Thijs Aerts (10de):

“Ik reed twee keer lek. Dat was vervelend. Het gevoel was goed en mijn rondetijden waren best snel, maar ik verloor kostbare tijd door die lekke band. Het podium was buiten bereik, maar daarachter was zeker meer mogelijk.”

“Het parcours ligt er heel slecht bij. Het is ook meer lopen dan andere jaren. Ik heb aan lastige trainingsperiode achter de rug, enkel deze week was iets rustiger. Dat voel je wel. Als mijn gevoel zo blijft wordt het een mooie kerstperiode, hopelijk zonder platte banden.”

Uitslag beloften

1. Tom Pidcock
2. Eli Iserbyt
3. Lucas Dubau
10. Thijs Aerts
14. Yentl Bekaert
29. Andreas Goeman

Fleur behoudt leiding bij dames beloften

Bij de dames reed Ellen een sterke wedstrijd op het loodzware parcours op de Citadel van Namen. Ze toerde lang rond in 8ste positie, maar kende in de laatste ronde een minder moment en finishte zo net buiten de top 10 als 11de. Toch een meer dan knappe prestatie van Ellen, die bovendien als eerste Belgische eindigde.

Fleur kwam na een moeilijke start weer in de wedstrijd. Uiteindelijk finishte ze als 28ste. Onze 19-jarige Nederlandse behoudt zo de leiding in het wereldbekerklassement bij de beloften met nog drie manches (Zolder, Nommay en Hoogerheide) te gaan.

Fleur Nagengast:

“Ik kende een slechte eerste ronde. Bij de start bleef ik haken en bij het ingaan van het bos reed ik ook nog eens lek. Daarna kon ik nog wel opschuiven, maar de omloop was o-zo-lastig. Ik kon wel altijd rechtblijven. Met het afzeggen van Laura Verdonschot is de tegenstand voor de eindzege wel uitgedund. Evie Richards pakt hier wel veel punten, maar zij nam niet deel bij de andere wedstrijden.”

Ellen Van Loy:

“Het was een enorm lastige wedstrijd. Bij het ingaan van de laatste ronde hing ik nog in achtste positie. Maar ik kende een mindere laatste ronde en daar konden o.a. Neff en Arzuffi van profiteren.”

Uitslag dames

1. Evie Richards
2. Nikki Brammeier
3. Eva Lechner
11. Ellen Van Loy
28. Fleur Nagengast

Deel dit bericht