Tom triomfeert eerste keer in glibberig Boom

Tom snelde naar zijn eerste seizoenszege bij de beloften in de derde Superprestigemanche in Boom. In de voorlaatste ronde reed hij weg van zijn twee dichtste concurrenten. Thijs eindigde na een snelle start zesde.

Thijs dook als eerste het veld in, maar door een slippertje in de eerste ronde verloor hij kostbare plaatsen. Tom vertrok vanop de derde startrij en schoof al snel op naar de vierde positie. Een kopgroep van vier renners scheidde zich af in Domein De Schorre. Al snel werd die herleid tot drie renners met daarbij Tom. Hij had het gezelschap van Adam Toupalik en Sieben Wouters. Tom gaf een sterke indruk, al gingen de zandstroken niet vanzelfsprekend.

Thijs weerde zich in de achtervolging, maar beschikte nog niet over een supergevoel. Vlak voor het ingaan van de laatste ronde zette Tom alles op alles. Hij gooide zijn concurrenten van zich af, al bleef Toupalik hangen op minder dan vijf seconden. Tom hield stand tegen Toupalik en mocht victorie kraaien. Voor onze 18-jarige Brit is het zijn eerste zege bij de beloften. Thijs eindigde als 6de op 59 seconden.

Tom Pidcock:

“De eerste keer kwam ik niet goed door het zand. Ik dook steeds te snel het zand in en concentreerde me niet goed. Daarom besliste ik om energie te sparen voor een late uitval. Ik was te agressief en zo lukte het niet. Het parcours was niet echt modderig, maar vooral glad. Ik hou wel van de bochten hier.”

“Iedereen is sterker en het niveau ligt een stuk hoger bij de beloften. Het verschil is duidelijk. Niet alle beloften waren hier aanwezig. Morgen wil ik in Koksijde meer focussen in het zand. Wanneer ik relaxt ben raak ik verder. Ik denk dat Jens Dekker morgen de grote favoriet is.”

Thijs Aerts:

“Bij een slippertje in de eerste ronde verloor ik heel wat plaatsen. Ik raakte ook niet meer in het goede ritme. De zesde plaats was het hoogst haalbare. Met die grasmatten was het parcours erg speciaal. Het was glad, maar toch kan je er snel over rijden. Na mijn slippertje mankeerde ik ook wat vertrouwen. Daardoor verloor ik elke ronde wat terrein op die plek.”

“Normaal moet ik morgen in Koksijde wel hersteld zijn van deze inspanningen. Mits ik een goede dag heb kan ik het zand zeker aan.”

Uitslag

1. Thomas Pidcock
2. Adam Toupalik + 00:08
3. Sieben Wouters + 00:25
6. Thijs Aerts + 00:59

Deel dit bericht