Toon (3de) maakt komaf met verleden in Zonhoven, Lars (4de) best of the rest

CYCLOCROSS SUPERPRESTIGE ZONHOVEN
In de vijfde manche van de Telenet Superprestige in Zonhoven vocht Toon lang een duel uit om plek 2. Uiteindelijk finishte hij 3de, zijn eerste podiumplek ooit in Zonhoven. Lars was als 4de "the best of the rest".

Lars kende een sterke start en maakte samen met Toon en wereldkampioen Van Aert deel uit van een achtervolgende groep op Mathieu Van der Poel. Toon en Van Aert sloegen en kloof, terwijl Lars een mooie 4de plek consolideerde. Enkele kleine foutjes in de slotfase kostten Toon de zilveren plak.

Toon finishte op de derde podiumplek, Lars zette met zijn 4de plek een collectief sterke prestatie neer. Quinten kampte mee voor een top-6, maar kwam dan zwaar ten val in De Kuil. Hij kon de wedstrijd wel nog dapper beëindigen, als 13de. Nicolas finishte 16de.

Toon Aerts:

“Ik voelde me sterk vandaag. Jammer dat ik de tweede plaats verspeel door wat kleine foutjes. Wout trok kort na halfweg even door, maar ik kon de kloof wel nog dichten.”

“Dit is de enige Belgische cross waar ik in het verleden ooit heb opgegeven. Ik kon hier bij de profs nog geen opvallende resultaten voorleggen (een 8ste plek in 2017 was zijn beste resultaat). Ik denk dat deze nieuwe periode in de kalender me beter ligt dan de oude datum. Vandaag maakte de smeltende sneeuw de omloop ook heel lastig.”

“Vanaf nu verschuift de focus naar de wereldbekermanche in Namen. Volgend weekend rijd ik enkel daar, en dat zware parcours moet me goed liggen. Als wereldbekerleider heb ik er wat te verdedigen.”

Lars Van der Haar:

“Meer dan de helft van de wedstrijd alleen op de vierde plek rijden was niet te onderschatten. Het was heel lastig. Om het leuk te houden en mezelf op te peppen pakte ik zelfs uit met wat trucjes!”

“Ik had een goede start, maar werd net voor de Kuil nog door een paar jongens voorbijgestoken. Dat was balen. Ik had gehoopt de top-3 iets langer bij te houden, maar ze reden gewoon niet normaal hard. Ik ben tevreden, maar de top-3 steekt er momenteel bovenuit.”

Uitslag

1. Mathieu Van der Poel
2. Wout Van Aert
3. Toon Aerts
4. Lars Van der Haar
13. Quinten Hermans
16. Nicolas Cleppe

Klassement Telenet Superprestige na 5 manches

1. Mathieu Van der Poel 75p.
2. Toon Aerts 67p.
3. Wout Van Aert 55p.
4. Lars Van der Haar 53p.
9. Quinten Hermans 29p.
20. Nicolas Cleppe 6p.

VERSLAG DAMES

Bij de dames kenden de Telenet Fidea Lions geen al te beste dag. Ellen Van Loy (knieblessure) en Fleur Nagengast (last aan de rug) gaven forfait voor de vijfde manche van de Telenet Superprestige. Tweedejaarsbelofte Marthe reed een sterke cross en ging de slotronde in in 13de positie. Bij de laatste cruciale passage door De Kuil liep het helaas mis. Marthe sloeg tegen de vlakte en kon haar cross niet verderzetten. De ernst van haar blessure wordt nog onderzocht.

Uitslag

1. Sanne Cant
2. Denise Betsema
3. Ceylin Alvarado
DNF Marthe Truyen

Deel dit bericht