Toon Aerts blijft Wereldbekerleider na derde plaats in Bern

belgaimage-141344552-full
Toon Aerts (Telenet-Fidea Lions) heeft met een derde plaats in Bern nog 15 punten voor op Wout van Aert in de wereldbekerstand. In Tabor mag Aerts starten met de leiderstrui en hij hoopt dat shirt ook nog te dragen in Koksijde.

“Mijn doel is bereikt. Ook in Tabor mag ik in deze trui rondrijden. En ik zou er graag ook nog in België mee toeren. Ik wil ook niet alles op één klassement zetten, maar de wereldbeker vind ik toch het meest prestigieuze van de drie, stelde Aerts. “In Bern werd ik na de start vrijwel onmiddellijk ingesloten. Ik zat daardoor wat te ver weg van de kop van de groep. Gelukkig was dit een lange cross, zodat ik alsnog kon opschuiven en derde worden”.

Aerts liep in Bern een wonde aan de rechterhand op. “Ik ben tegen een paaltje aan gereden. Ik ben door mijn lengte niet zo wendbaar en nam zo’n obstakel mee met mijn hand. Echt veel last had ik er hier niet van.”

Quinten Hermans werd uitstekend vijfde in Zwitserland, waardoor hij ook bovenaan blijft meedraaien in de top van de rankings. Corné Van Kessel werd zevende, Lars van der Haar negende. Voor Nicolas Cleppe lag een 17de plaats weggelegd, terwijl Jim Aernouts op de 24ste plaats eindigde.

Deel dit bericht