Toon Aerts en Ellen Van Loy pakken podiumplaatsen in Otegem

CYCLOCROSS OTEGEM
Een dag na de nationale kampioenschappen werd er al opnieuw gecrost in Otegem. Toon Aerts en Ellen Van Loy ploeterden er allebei door de modder naar de derde plaats.

Een dag na het Belgisch kampioenschap, waar Daan Soete knap derde werd, stonden onze renners opnieuw aan de start in Otegem. Toon Aerts was de eerste Telenet Fidea Lion die zich liet opmerken. Hij ging in de eerste ronde op en over Michael Vanthourenhout sprong.

Hij kreeg vooraan even het gezelschap van een grotere groep, maar dan plaatste Nederlands kampioen Mathieu van der Poel zijn versnelling. Aerts haalde alles uit de kast in een poging om weerwerk te bieden, maar zag de Nederlander toch weg rijden. Aerts vocht daarna een duel uit om de ereplaatsen. Hij moest Belgisch kampioen Van Aert laten rijden, maar legde wel beslag op plaats drie.

“Van der Poel en Van Aert waren net iets te sterk. Ik kon nog even het wiel volgen van Van Aert in de jacht op Van der Poel, maar door een foutje kwam ik ten val en zo verloor ik voeling met de leiders”, zei Aerts na de race. “Dit scenario was vandaag wel te verwachten, al had ik liever iets langer bij Van Aert gebleven. Het was leuk, dergelijke modderomlopen liggen me wel. Er waren heel gladde stukken bij, maar op het einde van de wedstrijd sloeg de koude me op mijn lichaam. Vroeger kon ik daar beter tegen. Misschien moet ik hiervoor opnieuw wat vet aankweken.”

Daan Soete werd zevende, net voor beloftekampioen Thijs Aerts. Nicolas Cleppe sloot de top 10 af. In totaal eindigde zo 4 renners van de ploeg bij de eerste tien. Belofte Yentl Bekaert werd 13e.

VAN LOY WORDT DERDE BIJ VROUWEN

Bij de vrouwen nam Ellen Van Loy de beste start in Otegem. Ze kreeg de Luxemburgse Christine Majerus en wereldkampioene Sanne Cant in haar wiel. Het drietal sloeg al vrij snel een kloof op de rest van het deelnemersveld.

Majerus nam het commando over van Van Loy en alleen Cant kon nog volgen. In haar achtervolging kwam Van Loy iets voor halfweg cross ten val. Haar kansen om te winnen waren zo weg, maar ze hield wel autoritair stand in de strijd om plaats drie.

Deel dit bericht