Toon Aerts wint 10 jaar na Sven Nys in Oetingen!

toonoetingenRG
Woensdag was een topdag voor de Telenet Fidea Lions in Oetingen. Toon Aerts won er de Internationale Wielertrofee Jong Maar Moedig en Corné Van Kessel mocht als derde ook mee op het podium.

Na een koers over 183 km kwam Toon Aerts solo over de meet. Hij sprong in de slotfase weg uit een omvangrijke groep en had op de meet 2 seconden voorsprong op Joeri Stallaert, die de groepsspurt won voor Corné Van Kessel. Om het succes van de Telenet Fidea Lions compleet te maken ging Thijs Aerts er met de bergprijs vandoor.

Op de erelijst van de koers in Oetingen prijken namen als Peter Van Petegem, Tom Boonen, Greg Van Avermaet, Thomas De Gendt en… Sven Nys. De teammanager van de Lions was tien jaar geleden de beste in het Pajottenland.

“Mijn eerste overwinning op de weg”, vertelde een glunderende Toon Aerts aan Het Nieuwsblad. “Vooraleer ik naar Oetingen afzakte, heb ik er de erelijst eens op nagekeken. Wàt een indrukwekkend lijstje. Ik ben fier dat mijn naam er nu bij staat. Op de Schavollieberg, op een tweetal kilometer van de finish, gooide ik mijn troeven op tafel. Ik dacht niet dat ik snel genoeg reed, maar kon toch standhouden. Een mooie zege, maar het veldrijden primeert. En nu gaat de riem er even af”, aldus Aets.

Deel dit bericht