Toon baggert op magistrale wijze naar allereerste Belgische titel

CYCLOCROSS NATIONAL CHAMPIONSHIPS SUNDAY
Toon heeft in Kruibeke zijn allereerste Belgische driekleur veroverd. Na een razendspannend duel met wereldkampioen Van Aert trok onze Telenet Fidea Lion aan het langste eind.

Uittredend beloftenkampioen en broer Thijs maakte het feest ten huize Aerts compleet met een prachtige 5de plek. Nicolas baggerde in Kruibeke naar een top-10 plek, net voor Quinten (11de) en Jim (13de).

Toon Aerts:

“Ik heb geleerd om steeds de focus te behouden. Technisch rijden en geen fouten maken was vandaag de sleutel tot succes. Samen met de mentale training die ik afgelopen zomer begon. Zo slaagde ik erin de stress in de aanloop naar een belangrijk moment als vandaag te kanaliseren. Mentale kracht is o zo belangrijk op een dag als deze.”

“Ik ben enorm trots op deze prestatie. Ik sukkelde in de eerste wedstrijdhelft echt op de schuine kanten. Wout kon zo wegrijden, maar ik toonde me weerbaar en herpakte mezelf in de tweede helft. Toen ik Wout weer bijbeende heb ik niet getwijfeld. Ik versnelde meteen en sloeg een kloof. Maar dan moest ik nog twee ronden solo rijden! Het was enorm afzien, maar ik hield vol tot op de streep.”

“Misschien zorgde mijn broer Thijs hier wel voor de strafste prestatie van de dag. Vorig jaar werd hij nog kampioen bij de beloften, dit jaar snelt hij hier onverwacht naar een ongelooflijke top-5 plek.”

Uitslag

1. Toon Aerts
2. Wout Van Aert
3. Michael Vanthourenhout
5. Thijs Aerts
10. Nicolas Cleppe
11. Quinten Hermans
13. Jim Aernouts

Bij de beloften streden onze renners voor wat ze waard zijn. Andreas finishte ontgoocheld als 11de. Yentl maakte op het loodzware parcours zijn comeback in zijn eerste wedstrijd sinds een zware val in Namen.

Uitslag beloften

1. Timo Kielich
2. Lander Loockx
3. Niels Vandeputte
11. Andreas Goeman
30. Yentl Bekaert

In Huijbergen reed onze voltallige ploeg naar een podiumplek in het Nederlands kampioenschap. Lars en Corné maakten hun ambities waar en finishten puik als tweede en derde.

Uitslag heren elite Nederland

1. Mathieu Van der Poel
2. Lars Van der Haar
3. Corné Van Kessel

Bij de dames beloften reed Fleur eerder op de dag een dijk van een wedstrijd. Na een mindere start knokte ze zich terug in de wedstrijd en kon ze een zilveren medaille bemachtigen.

Uitslag dames beloften Nederland

1. Ceylin Alvarado
2. Fleur Nagengast
3. Inge Van der Heijden

Deel dit bericht