Toon behaalt negende keer derde plaats

toonhulst
In de Ethias Cross in Hulst liet Toon zondag zijn negende derde plaats van het seizoen optekenen. Lars legde beslag op de vierde plaats. Bij de vrouwen finishte Ellen op de zevende plaats.

“Er werd vandaag van bij de start aan een zeer hoog tempo gefietst”, deed Toon het relaas van de cross. “Ik slaagde er, in vergelijking met gisteren in Middelkerke, nu wel in om vlotter op te schuiven. Eli Iserbyt volgen vandaag was totaal uit den boze. Dat lukte me helemaal niet. Hij reed te sterk rond.”

Met Thomas Pidcock vocht Toon wel een gevecht uit voor de tweede plaats. “Pidcock kon met een kleine versnelling plots van mij wegrijden. Ik kwam even wat dichter op hem, maar dan ging hij opnieuw versnellen en legde ik me snel neer bij het feit ik derde zou worden. Zowel Iserbyt en Pidcock hebben dit seizoen laten zien dat wij met hen volgend seizoen zeker rekening zullen moeten houden.”

Toon was ook geprivilegieerd getuige van het afknakken van een boom op het parcours voor de start van de damescross. “Met mijn broer Thijs was ik op verkenning getrokken na de wedstrijd van de junioren. We stonden aan een technisch stuk even te kijken toen we plots iets hoorden kraken. Toen zagen wij een boom omvallen. Even dacht ik dat het kantje boord ging zijn om de wedstrijd te laten doorgaan maar dat bleek achteraf dus geen probleem te zijn.”

Uitslag heren elite:

1. Eli Iserbyt
2. Thomas Pidcock
3. Toon Aerts
4. Lars van der Haar
11. Jim Aernouts
21. Thijs Aerts
22. Nicolas Cleppe
26. Yentl Bekaert

Uitslag dames elite:

1. Ceylin del Carmen Alvarado
2. Annemarie Worst
3. Denise Betsema
7. Ellen Van Loy
23. Marthe Truyen

Deel dit bericht