Toon blijft leider in Wereldbeker na tweede plaats in Nommay

toonaerts1901
Toon Aerts is na een fel duel met Eli Iserbyt als tweede geëindigd in de Telenet UCI World Cup in het Franse Nommay. Bij de vrouwen finishte Ellen Van Loy als achtste.

De kopstart was voor Thijs Aerts en ook Lars van der Haar miste zijn start niet. Maar al snel nam Eli Iserbyt het commando over. Toon Aerts zag het gevaar en pikte aan. Na twee ronden had het duo 11 seconden voorsprong op de eerste achtervolgers.

In de zesde ronde ontdeed Aerts zich van Iserbyt. Die moest even naar adem happen. De West-Vlaming gaf zich evenwel niet gewonnen en in de voorlaatste ronde had hij de kloof van 16 seconden gedicht. Aerts en Iserbyt bleven speldenprikken uitdelen, maar het kwam toch tot een eindsprint.

Door een kleine slipper van Aerts draaide Iserbyt als eerste het asfalt op en zette hij als eerste de sprint in. Aerts had niets meer in de tank en moest vrede nemen met een tweede plaats. Laurens Sweeck werd derde op meer dan minuut, voor Van der Haar en Tom Pidcock. Thijs Aerts finishte als twaalfde, Nicolas Cleppe als 19de.

Volgende week wordt in het Nederlandse Hoogerheide de laatste manche van de Telenet UCI World Cup gereden. Toon Aerts begint eraan met een voorsprong van 41 punten op Iserbyt.

Bij de vrouwen ging de zege in Nommay naar Annemarie Worst. Ellen Van Loy legde beslag op de achtste plaats. Lucinda Brand stond niet aan de start in Frankrijk. Bij beloften was Yentl Bekaert de beste Telenet Baloise Lion met een zesde plaats. Andreas Goeman gaf op. De Nederlander Ryan Kamp ging met de overwinning aan de haal.

TOON AERTS: ‘ELI WAS VANDAAG DE STERKSTE’

Toon Aerts had na afloop in Nommay geen moeite om zich bij zijn tweede plaats neer te leggen. “Eli Iserbyt was vandaag de sterkste”, zei hij, “anders kom je niet tot twee keer toe terug.” Aerts leek twee keer de bovenhand te nemen, maar moest zich dan toch gewonnen geven. In de sprint drong hij niet echt meer aan.

“Het was echt een hele mooie strijd. Er werd hard gekoerst en ik leek de hele tijd net iets sterker, maar uiteindelijk kwam Eli toch nog terug. Ik denk dat hij vandaag toch wat beter was, anders kan je dat niet.”

“Het is niet dat ik foutjes maakte en zo naast de zege grijp, ik zat gewoon op mijn tandvlees en raakte op dat laatste klimmetje niet meer boven. Eli was sterker. Ik ben tevreden dat ik strijd heb kunnen leveren tot het einde. Ik reed rond met een heel goed gevoel, maar toen Eli terugkwam zat ik door mijn beste krachten. Hij was net iets taaier.”

Deel dit bericht