Toon en Ellen op podium in Otegem

BELGIUM CYCLOCROSS OTEGEM
Een dag na een minder BK is Toon tweede geworden in de Otegemse modder. Hij hield er wel een kniewonde aan over na een bijna valpartij aan de balken. Bij de vrouwen stond Ellen net als in Oostende opnieuw op de derde podiumtrap.

De traditionele herkansing voor het Belgisch kampioenschap in Otegem heeft voor Toon een tweede plaats opgeleverd. In de Otegemse modder streed hij met Laurens Sweeck achter de rug van Mathieu Van der Poel voor de dichtste ereplaats. In het slot wist de Europese kampioen zijn concurrent af te schudden en solo tweede te worden.

‘Deze tweede plaats doet echt wel deugd’, sprak hij na de aankomst. ‘Het BK was een teleurstelling met die vijfde plaats. Vandaag ging het beter. Al moest ik Sweeck halfweg plots laten gaan. Gelukkig kon ik hem nadien terug bijbenen en achterlaten.’

Toch ging het in de slotronde nog bijna mis. ‘Net voor de balken slipte ik wat weg en voelde ik dat het niet goed zou komen. Ik kende problemen met mijn klikpedalen en toen ik over de eerste balk wipte sloeg mijn rechtervoet los waardoor ik op de tweede balk bijna ten val kwam. Ik hou er een snijwonde aan de knie aan over, maar kon toch mijn tweede plaats vasthouden.”

Verder eindigde ook Quinten knap als zevende. Jim, Thijs en Nicolas bolden respectievelijk als twaalfde, dertiende en zeventiende binnen.

Bij de vrouwen herhaalde Ellen , ondanks een kleine slipper, haar derde plaats vanop het BK in Oostende. Dit keer na Majerus en De Boer. ‘Ja, opnieuw een ereplaats’, haalde ze haar schouders op.

‘Toch mag ik weer niet klagen. De twee eersten waren beter en ik blijf de wereldkampioene voor. Het gevoel was ook beter dan gisteren. Dat komt wel vaker voor dat de benen op de tweede wedstrijddag frisser aanvoelen. Op het BK kon ik niet doen wat ik wilde.’

Ook Jolien deed haar uitslag vanop het Belgisch kampioenschap netjes over. Ze eindigde op een vierde stek.

Deel dit bericht