Toon en Lars 5-6 op EK

CYCLOCROSS EUROPEAN CHAMPIONSHIPS ROSMALEN
Toon en Lars streden op het Europees kampioenschap in Rosmalen lang mee voor een medaille. In het slot moesten ze de duimen leggen voor de concurrentie en finishten ze als 5de en 6de. Quinten reed naar een 8ste plek.

Lars startte als een duivel uit een doosje en voerde samen met Wout Van Aert het pak aan in de openingsronde. Ook Toon stak zijn neus al vroeg aan het venster. Van der Poel en Van Aert versnelden, en Toon en Lars reden samen op positie 3 en 4.

Enkele renners keerden nog terug uit de achtergrond en in de slotfase moesten onze beide Telenet Fidea Lions zich gewonnen geven in de strijd om de laatste podiumplek. Toon finishte nog 5de, Lars 6de.

Quinten kende een mindere start, maar zette dat recht met een knappe achtervolging. Aan de Autotron in Rosmalen reed hij naar een solide 8ste stek. Corné finishte als 12de.

Toon Aerts:

“Ik startte vandaag erg goed, maar liet op een gegeven moment Lars een beetje het werk doen omdat ik als Belg niet achter Wout wilde rijden. Toen Lars op de balken ten val kwam ging de strijd verder onder de Belgen. Ik maakte helaas een foutje en had niet de benen meer om het kloofje met Laurens en Michael te dichten.”

“Ik ben geen fan van deze razendsnelle omlopen en dat werd vandaag nog eens duidelijk. Ik vond dit parcours niet echt kampioenschapswaardig, maar een crosser moet alles aankunnen. De laatste jaren zijn er almaar meer snelle parcoursen, met steeds meer bochten in. Maar als veldrijder moet je daar op trainen, dat is misschien iets waar we meer naartoe moeten werken.”

Lars Van der Haar:

“Ik nam de eerste ronde voor mijn rekening, daarna nam Mathieu over en dat ging net te hard voor mij. Dan kwam ik in een man-tegen-man gevecht tegen drie Belgen voor de derde podiumplek. Na een fout op de balken verloor ik kostbare tijd. Dat was dodelijk op dit parcours. Ik reed niet minder hard dan hen, maar kon het gaatje gewoon niet meer dichten. Dan moet je je erbij neerleggen. Natuurlijk hoopte ik op meer in mijn thuisland, maar dat kwam er vandaag gewoon niet uit.”

Uitslag

1. Mathieu Van der Poel
2. Wout Van Aert
3. Laurens Sweeck
5. Toon Aerts
6. Lars Van der Haar
8. Quinten Hermans
12. Corné Van Kessel

Deel dit bericht