Toon en Lars klimmen op eindpodium Telenet Superprestige

CYCLOCROSS SUPERPRESTIGE FINAL NOORDZEECROSS MIDDELKERKE
Toon en Lars hebben in de slotmanche van de Telenet Superprestige hun tweede en derde plek verzekerd. Toon deed dat met zijn 29ste podiumplek van dit seizoen. Lars finishte 4de, Quinten 5de.

De Noordzeecross bood een niet de onderschatten parcours aan de renners aan als afsluiter van de Superprestige. Toon, Quinten en Lars trokken zich goed uit de slag en streden me voor de podiumplekken.

Nicolas finishte mooi 12de, net voor Jim. Thijs kwam moegestreden als 22ste over de meet.

Toon Aerts (3de):

“Het was een onverwacht lastige wedstrijd, op een deel van het parcours was het echt afzien en harken. Mijn laatste wens is om na dit fantastische seizoen 30 keer op het podium te staan. Vandaag was mijn 29ste, dus ik hoop in de komende drie wedstrijden nog een keer raak te slaan.”

Quinten Hermans (5de):

“Ik kwam net iets tekort om op het podium te staan. In de zandbak moest ik steeds een kloofje laten. De lange loopstrook ging me wel goed af, dat is positief. Andere jaren had ik vaak een dipje na het WK, dat is nu helemaal niet het geval.”

Uitslag Elite

1. Mathieu Van der Poel
2. Michael Vanthourenhout
3. Toon Aerts
4. Lars Van der Haar
5. Quinten Hermans
12. Nicolas Cleppe
13. Jim Aernouts
22. Thijs Aerts

Eindklassement Telenet Superprestige

1. Mathieu Van der Poel
2. Toon Aerts
3. Lars Van der Haar
5. Quinten Hermnas

Onze dames kenden geen makkelijke slotmanche. Ellen kende een off-day en gaf er halfweg wedstrijd de brui aan. Ondanks rugklachten finishte Fleur nog in de buurt van de top-10 als 11de en 4de belofte. Marthe reed als 19de binnen. In het eindklassement legt Fleur beslag op de 3de podiumplek bij de dames beloften.

Uitslag Dames

1. Denise Betsema
2. Ceylin Alvarado
3. Loes Sels
11. Fleur Nagengast
19. Marthe Truyen
DNF Ellen Van Loy

Deel dit bericht