Toon en Lars sluiten 2018 af met mooie 3-4 in Diegem

CYCLOCROSS SUPERPRESTIGE DIEGEM
Teamwork as it should be. Toon heeft in de Telenet Superprestige in Diegem een podiumplek bemachtigd in de laatste cross van het seizoen. Lars leek lang op weg naar een podiumplek en finishte mooi 4de. Bij de dames was Fleur als derde belofte onze eerste finisher op plek 12.

Toon en Lars namen een pijlsnelle start in de avondcross in Diegem. Lars maakte zich na een aantal los van zijn concurrenten in de strijd om plek 3. Een paar rondes van het einde werd Lars terug bijgebeend. Na een knap staaltje teamwork stoof Toon, die zich in de eerste wedstrijdhelft wat in de luwte kon houden, naar de derde podiumplek.

Lars rekende af met Van Aert in de slotronde en haalde zo de 4de plek binnen. Ook Quinten zette met een 7de plek opnieuw een regelmatige prestatie neer. Nicolas eindigde in de top-15 als 14de.

Toon Aerts (3de heren elite):

“Ik had vandaag het voordeel dat ik de balken vlotter sprong dan Wout. Het was een stevige, laatste ronde waarbij ik veel risico’s nam op de balken. Maar ik kon Wout achter mij houden.”

“Ik had vandaag het voordeel dat Lars lang voor ons uit reed. Daardoor moest ik zelf niet aan de bak in de achtervolging, zoals in Zolder en Loenhout wel het geval was. Vandaag kon ik wat profiteren van het wiel van Wout en een sterke finale neerzetten. Deze prestatie geeft veel vertrouwen richting het BK in Kruibeke.”

Lars Van der Haar (4de heren elite):

“Ik zette vandaag een mooie cross neer, met mooi ploegenspel in de hele wedstrijd. Ik probeer in een goede vorm af te zakken naar Nederlands kampioenschap in Huijbergen. Daar verwacht ik binnen twee weken een hevige strijd voor de podiumplekken met de twee Van der Poels, Nieuwenhuis en Van Kessel.”

FLEUR DERDE BELOFTE

Bij de dames ging Ellen voortvarend van start. Ze kende een moeilijk passage op de schuine kant en zakte wat terug in het deelnemersveld. Fleur schoof vanuit de achtergrond op naar een 12de plek aan de finish, goed voor een 3de plek bij de beloften. Ook een mooie prestatie van Marthe die in de top-20 finishte als 18de en 6de belofte. Ellen reed als 17de binnen in haar 3de wedstrijd na haar knieblessure.

Fleur Nagengast (12de dame):

“Ik had een veel beter gevoel dan in Bredene. Ik kwam in een groepje terecht dat op mijn tempo reed. Maar rond mij zag ik rensters als Neff en Arzuffi. Het is positief dat ik de dag na een andere wedstrijd zo goed presteer.”

“Ik doe het nu een paar dagen rustiger aan na een zware kerstperiode. Zo pas ik op 1 januari voor de wedstrijd in Baal. Volgend weekend rij ik wel de dubbel Gullegem-Brussel richting Nederlands kampioenschap in Huijbergen.”

Uitslag heren

1. Mathieu Van der Poel
2. Michael Vanthourenhout
3. Toon Aerts
4. Lars Van der Haar
7. Quinten Hermans
14. Nicolas Cleppe

Uitslag dames

1. Sanne Cant
2. Annemarie Worst
3. Denise Betsema
12. Fleur Nagengast
17. Ellen Van Loy
18. Marthe Truyen

Deel dit bericht