Toon en Lars top-10 in moeilijke omstandigheden

NETHERLANDS CYCLOCROSS WORLD CUP FINAL STAGE HOOGERHEIDE
Toon (7de) en Lars (9de) eindigden na een moeilijke week in de laatste wereldbekermanche in Hoogerheide in de top-10. Toon stelde op die manier een derde plek in het eindklassement veilig.

Na twee rondes kwamen Toon, Lars, Corné, Quinten en Daan samen in de achtervolging. In het tweede deel van de wedstrijd konden Toon en Lars zich losmaken van deze groep. Toon (7de) werd in de sprint om de vijfde plek geklopt door Pauwels en Merlier. Lars eindigde knap 9de na een val vorige week in Nommay. De andere vijf Telenet Fidea Lions eindigden net buiten de top-10.

Toon Aerts (7de):

“Ik schoot redelijk goed uit de startblokken. Maar ik verloor in de eerste bochten veel plaatsen. Het was enorm moeilijk om op te schuiven. We konden even samenwerken met de ploegmaats, vooral aan de aankomst. Een sterke Pauwels keerde terug en hij en Merlier waren in de spurt net iets sterker.”

“Het gevoel was iets minder vandaag. Ik heb om verschillende redenen een moeilijke week achter de rug. Door mijn valpartij in Nommay had ik wat last van de knie en kon ik zo geen looptrainingen doen.”

“Ik ben ervan overtuigd dat ik volgende week in Valkenburg beter zal doen. Dat parcours moet me beter liggen. Al is het wel mijn eerste wereldkampioenschap bij de profs. Daar ligt de snelheid nog een tikkeltje hoger, zeggen ze altijd.”

Lars Van der Haar (9de):

“In het begin van de wedstrijd voelde ik me nog wat onzeker. Daardoor hing ik achteraan en miste ik zo de aansluiting met de andere groep die voor plek 4 rijdt. Maar met dit resultaat mag ik blij zijn. De twee laatste rondes had ik veel pijn aan mijn been en was het volhouden tot aan de finish. Vooral op de trap was het zwaar.

“De kneuzing na mijn val in Nommay is nog niet weg toonde een MRI-scan uit. De wedstrijd pakte wel goed uit vandaag, al maakte die blessure de wedstrijd wel zwaarder. Ik hoop nu een lekkere week te maken om het goede gevoel te vinden met het oog op het WK. Mijn trainingsachterstand kan ik helaas niet meer inhalen. Mijn ambitie is veranderd en ik start zondag zonder druk.”

Uitslag mannen elite (76 deelnemers)

1. Mathieu Van der Poel
2. Wout Van Aert
3. Michael Vanthourenhout
7. Toon Aerts
9. Lars Van der Haar
11. Quinten Hermans
12. Corne Van Kessel
13. Daan Soete
19. Jim Aernouts
20. Nicolas Cleppe

Eindklassement Wereldbeker

1. Mathieu Van der Poel
2. Wout Van Aert
3. Toon Aerts
7. Corne Van Kessel
9. Lars Van der Haar
10. Daan Soete
11. Quinten Hermans
18. Jim Aernouts

Deel dit bericht