Toon en Quinten 2-3 in Polderscross

CYCLOCROSS ETHIAS CROSS POLDERCROSS KRUIBEKE
De Telenet Baloise Lions keerden zaterdag voor het eerst sinds de triomf van Toon op het BK terug naar Kruibeke. Onze renners weerden zich als duivels in de Polderscross en Toon (2de) en Quinten (3de) sleepten chique podiumplaatsen uit de brand.

In de derde ronde zorgde Toon voor een eerste afscheiding samen met Iserbyt en Vanthourenhout. Vanthourenhout viel vooraan letterlijk weg. Op het parcours waar Toon in januari naar een ongelooflijke Belgische titel reed was Iserbyt vandaag net sterker.

Toon finishte op de podiumplek, terwijl Quinten zich naar een knappe derde podiumplek vocht. Ook Jim (6de), Thijs (8ste) en Nicolas (9de) reden naar een mooie top-10 plek. Andreas reed naar een solide 14de plek als 4de belofte.

Toon Aerts (2de):

“Eli en ik staken er vandaag wat bovenuit. Toen we in de tweede ronde doortrokken raakten we snel voorop met ons twee. Michael viel dan weg, maar Eli was net iets sterker dan mij. Ik kwam net een paar procentjes tekort om te winnen, geen probleem! Ik voel me elke week sterker worden, dus dat is positief.”

“De afgelopen week trok ik naar het Spaanse Girona voor een stevige stage. Het is een ideale uitvalsbasis om in goed weer te trainen, op het vlakke, op hellingen en in de bergen. Ik hoop volgend weekend nog een tikkeltje sterker te zijn en dan het hele seizoen op een hoog niveau te presteren.”

Quinten Hermans (3de):

“Ik heb het maximale eruit gehaald vandaag. Toen Eli in de derde ronde doortrok hing ik even tussen mijn kader. Ik mag tevreden zijn met deze podiumplek op een pittig parcours. Het leek misschien een makkelijk parcours, maar het was toch wel stoempen!”

Uitslag elite

1. Eli Iserbyt
2. Toon Aerts
3. Quinten Hermans
6. Jim Aernouts
8. Thijs Aerts
9. Nicolas Cleppe
14. Andreas Goeman (4de U23)

Bij de dames opnieuw een constante wedstrijd van Ellen. Onze enige Telenet Baloise Lion reed lang rond in 8ste positie, tot ze even werd opgehouden door een paaltje. Uiteindelijk vocht ze zich nog naar een mooie 9de plek na een niet te onderschatten cross.

Uitslag dames

1. Annemarie Worst
2. Yara Kastelijn
3. Ceylin Alvarado
9. Ellen Van Loy

Deel dit bericht