Toon kent geen verhoopte superdag in Namen, maar behoudt met knappe podiumplek wel leiderstrui

CYCLOCROSS WORLD CUP NAMUR
Met hoge verwachtingen zakte Toon zondag af naar de Citadel van Namen. Op het modderparcours kende de wereldbekerleider helaas geen superdag. Hij eindigde toch knap 3de en blijft zo het klassement aanvoeren. Pech trof de andere Telenet Fidea Lions. Corné en Lars finishten wel nog 6de en 10de.

Lars, Corné en Toon zetten van bij de start de puntjes op de i. Samen toerden ze rond in de top-5. Naarmate de wedstrijd rond de Citadel vorderde werden de krachtsverhoudingen duidelijk. Toon reed strijdend naar een podiumplek.

Achter hem kregen heel wat Telenet Fidea Lions te kampen met pech. Corné finishte knap 6de na twee lekke banden, Lars keerde uit een teruggeslagen positie terug naar de top-10. Ook Quinten leek op weg naar plek 8, maar werd na een dosis pech 13de. Thijs en Nicolas finishten in de top-20, Jim werd 23ste.

Toon Aerts:

“Dit was niet de dag waarop ik had gehoopt. Dinsdag werd ik ziek. Ik heb dat speciaal stilgehouden omdat ik van deze zware cross echt een doel had gemaakt. Ik kon deze week maar 160 kilometer fietsen, een afstand die je in een normale week in een dag of twee doet.”

“Ik wilde het Mathieu en Wout moeilijk maken, maar kon vandaag nooit mijn normale niveau halen. Ik wisselde goeie rondes af met slechte rondes, en kwam nooit echt in mijn ritme.”

“Ik blijf wel aan de leiding in het wereldbekerklassement. Dat klassement is echt tot een hoofddoel van dit seizoen uitgegroeid, met nu nog drie manches te gaan.”

Corné Van Kessel:

“Ik verloor de aansluiting met de top-5 na pech. Daarna moest ik lang alleen op pad om de 6de plek te consolideren en op het eind rijd dan nog eens lek! Ik ben tevreden over mijn vormpeil. We staan waar we moeten staan.”

Lars Van der Haar:

“In ronde 3 was mijn zonnebril helemaal beslagen. Ik zag geen steek meer waardoor mijn passage op de schuine kant echt dramatisch was. Ik gooide de bril af en dan bolde het weer beter. Ik keerde terug maar reed lek. Net daarna reed ik terug lek net na de post en verloor ik zo gigantisch veel tijd.”

“Ik knokte me terug in de wedstrijd en kon nog in de top-10 finishen. Daar ben ik toch trots op na al die pech!”

Uitslag

1. Mathieu Van der Poel
2. Wout Van Aert
3. Toon Aerts
6. Corné Van Kessel
10. Lars Van der Haar
13. Quinten Hermans
18. Thijs Aerts
20. Nicolas Cleppe
23. Jim Aernouts

Klassement Telenet UCI World Cup na 6/9 manches

1. Toon Aerts 415p.
2. Wout Van Aert 398p.
3. Mathieu Van der Poel 320p.
4. Quinten Hermans 302p.
5. Corné Van Kessel 297p.
7. Lars Van der Haar 284p.
14. Jim Aernouts 202p.
15. Nicolas Cleppe 196p.
17. Thijs Aerts 182p.

Deel dit bericht