Toon na dappere achtervolging net naast WK-podium, Lars in eigen land onverhoopt top-5

CYCLOCROSS WORLD MEN ELITE
Toon had bij zijn eerste WK-deelname lang uitzicht op een prachtige podiumplek. Na een lange achtervolging en hevige strijd met Mathieu Van der Poel eindigde onze Telenet Fidea Lions op een chique vierde plaats. Lars maakte komaf met een moeilijke periode met een onverhoopte vijfde plek.

Lars pakte uit met een sterke start en ook Daan en Quinten gingen snel van start. Tegen het einde van de eerste ronde kwam Toon in zijn ritme. Vanaf ronde twee stond Toon er in de achtervolging op de drie koplopers alleen voor. Hij gaf niet op en kwam ronde per ronde dichter bij de derde plek. In de slotronde maakte hij de aansluiting bij Mathieu Van der Poel, maar die toonde zich aan het eind net iets sterker.

Een uiterst mooie vierde plek was Toon zijn deel. Achter hem rukte Lars zich los van zijn concurrenten op weg naar een fantastische vijfde plek. Een opsteker voor onze Nederlander in eigen land. WK-debutanten Quinten en Daan streden voor een top-10 plek. Aan de finish eindigde Daan op een chique 9de plaats, Quinten bewees zijn selectie waardig te zijn met een 11de plek. Corné (26ste) sukkelde de hele wedstrijd met zijn rug, maar wilde voor eigen volk kost wat kost finishen.

Toon Aerts (4de):

“Natuurlijk kijk ik met lichte teleurstelling terug op deze wedstrijd. Net als op het BK eindig ik vierde. Maar over het algemeen mag ik spreken van een heel goed seizoen. Dit seizoen voelde ik me na Wout en Mathieu de sterkste. Dat is iets om fier op te zijn.”

“Het tempo in de openingsronde lag hoger dan in andere wedstrijden. Spijtig dat ik daarna veel plaatsen moet goedmaken. Vanaf mijn doortocht na 1 ronde heb ik de hele wedstrijd alleen gefietst. Op zich is dat geen nadeel, maar ik moest me toch blijven opladen om te blijven strijden.”

Lars Van der Haar (5de):

“Ik ben heel trots op deze vijfde plaats. Met al wat er de afgelopen weken gebeurd is, was dit het hoogst haalbare. Ik ben de ploeg erg dankbaar voor de steun en de hulp richting dit WK. Dit is een opsteker.”

“Er komen nog drie mooie weken aan. Het gaat goed vriezen dus ik hoop nog enkele mooie prestaties neer te zetten in de resterende wedstrijden.”

Daan Soete (9de):

“Mijn eerste WK-deelname was een aparte ervaring. Het vele volk langs de kant maakte het heel speciaal. Soms kan je daarvan genieten, maar je moet toch proberen om gefocust te blijven.”

“Voor een mooie top-10 plaats had ik vooraf getekend. Dit parcours ligt me niet echt. Ik vertrok goed en raakte meteen in mijn ritme.”

Quinten Hermans (11de):

“Ik ben dan wel de laatste Belg, maar wel op de 11de plek. Er zitten maar vier niet-landgenoten in de top-11, dus dat is wel een uitzonderlijke prestatie. Voor de ene renner is dit parcours mooier als voor de andere. Voor mij mocht het net iets sneller zijn. Dit was een loodzwaar parcours.”

Corné Van Kessel (24ste):

“Ik had heel veel last van mijn rug tijdens de wedstrijd. Ik weet niet goed wat er aan de hand is. Ik zal mijn rugklachten de komende dagen volledig laten onderzoeken. Ik vond nooit het goede gevoel op dit zware parcours. Maar opgeven stond niet in mijn woordenboek. Ik wilde voor eigen publiek kost wat kost finishen.”

Uitslag

1. Wout van Aert
2. Michael Vanthourenhout
3. Mathieu Van der Poel
4. Toon Aerts
5. Lars Van der Haar
9. Daan Soete
11. Quinten Hermans
24. Corné Van Kessel

Deel dit bericht