Toon: ‘Op een WK gebeuren altijd rare dingen’

aertsbogensecover
Toon heeft al het eindklassement in de wereldbeker en de Belgische titel op zak. Zondag op het WK moet niets voor de kopman van de Telenet Fidea Lions. "Er is geen druk", zei hij. "Ik moet geen wereldkampioen worden, maar het kan. Als ik boven mezelf uitstijg, moet ik kunnen meedoen voor die trui."

Toon is samen met Wout van Aert kopman bij de Belgische selectie, een nieuwe situatie voor de renner van de Telenet Fidea Lions. Hij is nog maar aan zijn tweede WK bij de elite toe. “Al voelt dit wel vertrouwd”, sprak hij op een persmoment van de Belgische ploeg. “De sfeer is hier heel goed, ik leef heel ontspannen naar dit WK toe.”

Met Mathieu van der Poel is er slechts één topfavoriet die boven alles en iedereen uitsteekt. “Klopt”, beseft Toon. “En moest het zondag een gewone klassementscross zijn, dan zou ik stellen dat we hier strijden voor de tweede plaats. Maar het gaat om een WK. Dan gebeuren er altijd rare dingen, kunnen renners wat meer en dat verwacht ik ook zondag. Mathieu blijft natuurlijk topfavoriet, maar we hoeven ons niet vooraf al gewonnen te geven. Bovendien heb ik het goede gevoel te pakken, zeker na mijn prestatie in Hoogerheide. Het helpt altijd als je laatste wedstrijd goed was om in de volgende wedstrijd met vertrouwen te starten.”

Toon heeft de voorbije weken al een mooie erelijst opgebouwd. “Niets moet zondag, mijn seizoen is al geslaagd. Al wil dat niet zeggen dat ik niet ambitieus ben. Als ik doe wat ik op andere wedstrijden doe, ben ik niet kansloos. Alleen moet ik boven mezelf uitstijgen om Mathieu te kloppen. Nu goed, waarom zou ik dat niet kunnen? Op het BK had ik ook een superdag, dat kan ook op het WK.”

     

Deel dit bericht