Toon overwint dubbele pech en haalt vierde plek binnen

CYCLOCROSS SUPERPRESTIGE DIEGEM
Ondanks materiaalpech keerde Toon in de Telenet Superprestigemanche in Diegem tot tweemaal toe uit de achtergrond terug naar een vierde positie. Ook Quinten eindigde in de top-10.

Lars pakte in een moeilijke periode uit met de snelste start van het pak. Ook Quinten en Toon zaten niet ver. Na de openingsronde zakte Lars wat terug, en Quinten en Toon werden even opgehouden op een schuine gedeelte.

Het podium was buiten schot, maar Toon liet zich opmerken in de achtervolging. Ondanks dubbele materiaalpech keerde hij tweemaal uit een schijnbaar verloren positie terug naar positie vier. Quinten kon net niet mee in de strijd om plek vier, maar finishte nog in de top 10.

Lars finishte dapper als 13de, wat hem nog drie punten in het Superprestigeklassement oplevert en een behoud van zijn derde plaats. Neoprof Nicolas eindigde op plek 16.

Toon Aerts:

“Ik heb te veel pech gehad vandaag. Ik kreeg een stoot tegen mijn wiel waardoor mijn ketting kwam vast te zitten. Ik moest even stoppen, sprong op en zag dat mijn achterstand op een groepje beperkt was. Daardoor pakte ik het risico om niet van fiets te wisselen. Dat bleek de foute keuze te zijn.”

“Twee keer zag ik iedereen voorbijrijden en moest ik terugvechten. Maar ik voelde me echt goed vandaag. Ik hoop in Baal, waar ik mijn titel verdedig, een sterke prestatie neer te zetten op een parcours dat me ligt. In 2018 komen er nog heel wat belangrijke wedstrijden aan. Daar gaan we voor!”

Quinten Hermans:

“Ik was niet supergoed weg, maar de eerste bocht reed ik perfect. Dat schuine stuk lag me totaal niet. Dat deel moet van mij niet in het parcours zitten, het is al een mooie cross op zichzelf.”

“Ik was net niet goed genoeg om mee te strijden voor de vierde plek. Na een valpartij moest ik dat groepje net laten rijden. Ik ben dan op eigen tempo naar de tiende plek gereden. Het gevoel is al beter dan Zolder, daar voelde ik me echt slecht tijdens de wedstrijd. Vandaag kon ik al diep gaan. Maar met twee podiumplekken in de kerstperiode mag ik niet klagen.”

“Nu trek ik naar het buitenland. Ik rij de DVV Trofee niet en heb dan een alternatief voor Baal gevonden in Luxemburg en Duitsland. Ik heb dit seizoen nog geen kleinere wedstrijden gereden in het buitenland, dus dit is een leuke afwisseling. Hopelijk kan ik er meedoen voor de overwinning.”

Lars Van der Haar:

“Op de technische stukken liep het vandaag al iets beter, maar op de lange rechte stukken kon ik nog geen kracht zetten. We gaan deze wedstrijd vanavond even laten bezinken, en morgen beslissen we in samenspraak met de ploeg over hoe we de komende weken gaan aanpakken.”

Uitslag

1. Mathieu Van der Poel
2. Wout Van Aert
3. Laurens Sweeck
4. Toon Aerts
10. Quinten Hermans
13. Lars Van der Haar
16. Nicolas Cleppe

Klassement Telenet Superprestige

1. Wout Van Aert 86p.
2. Mathieu Van der Poel 85p.
3. Lars Van der Haar 64p.
4. Toon Aerts 62p.
6. Quinten Hermans 49p.
22. Nicolas Cleppe 3p.

Deel dit bericht