Toon ploetert naar tweede plek in Superprestige Gavere

BELGIUM CYCLOCROSS SUPERPRESTIGE ASPER-GAVERE
Ondanks een valpartij na een lekke band kon Toon in de vijfde Superprestigemanche een tweede plaats veiligstellen. In de Gaverse modder gaf hij een sterke indruk. "Zonder die val zat er zelfs meer in", aldus Toon na afloop. Lars reed net voor Quinten naar de 6de plek.

In de openingsronde kwam Lars ten val, waarna hij aan een lange achtervolging begon. Toon kon een mindere start goedmaken en schoof al snel op naar de top-3. Mathieu Van der Poel reed al snel weg, en Toon ging op en over eerste achtervolger Wout Van Aert.

Even leek Toon Van der Poel te kunnen bijbenen, maar dan ging onze 24-jarige Rijkevorselnaar in een afdaling tegen de grond. Hij moest te voet verder tot aan de materiaalpost en werd teruggeslagen naar derde positie. Lange tijd leek hij op weg naar die derde podiumplek, maar in de slotronde passeerde hij nog de door pech getroffen Van der Poel. Zo werd Toon knap tweede achter Wout Van Aert.

Lars reed na zijn valpartij nog naar een 6de plek, vlak voor Quinten die 7de eindigde. Nicolas vond een betere vorm terug na een stage in Spanje en eindigde 13de. In het klassement staat Lars nog steeds 3de. Toon schuift op naar de 4de plek, Quinten is 6de.

Toon Aerts:

“Ik was erg slecht gestart. In principe was het een start met de lichten, maar plots werd er gefloten en daardoor bleef ik nog even staan. Redelijk snel raakte in dan toch in de top-3. Zo kwam ik halfkoers tamelijk dicht bij Mathieu. Toen ik een tiental seconden achter hem hing reed ik plots zowel vooraan als achteraan plat.”

“Dan moest ik de hele wegstrook op een platte band rijden. In de schuine afdaling rolde mijn fiets dan wat weg, waarna ik door die platte band ook nog eens ten val kwam. Ik verloor de controle. Mijn stuur stond helemaal scheef, waardoor ik moest lopen tot aan de materiaalpost. Die krachten kwam ik op het einde wat tekort.”

“Zonder die pech had ik misschien kunnen winnen. Maar het was een mooi weekend. Gisteren kon ik winnen, en vandaag voelden de benen zelfs nog beter aan. Toch had ik op voorhand wat schrik. Ik heb een slechte nacht achter de rug en voelde een verkoudheid opborrelen. Ik hoop dat ik het komende week rustigaan kan doen.”

Uitslag

1. Wout Van Aert
2. Toon Aerts
3. Mathieu Van der Poel
6. Lars Van der Haar
7. Quinten Hermans
13. Nicolas Cleppe

Klassement Superprestige

1. Wout Van Aert 72
2. Mathieu Van der Poel 70
3. Lars Van der Haar 62
4. Toon Aerts 50
6. Quinten Hermans 43
21. Nicolas Cleppe 3

Deel dit bericht