Toon schuift na sterke Ardennenetappe op naar top-4

IMG_3470-2
In de vierde etappe van de Baloise Belgium Tour moesten de renners een Ardennenoffensief overwinnen. Quinten voelde nog geen vermoeidheid en trok opnieuw ten aanval. Aan de voet van de laatste beklimming van de Roche aux Faucons maakten Lars, Andreas en Toon nog deel uit van het gereduceerde peloton. Op die Valkenrots spatte de ruime kopgroep uit elkaar. Na een zware dag eiste Toon een 7de plek op in Seraing. In het algemene klassement schuift hij zo op naar de 4de plek met nog 1 etappe te gaan.

Toon Aerts:

“Ik kon me de hele dag goed vooraan het peloton handhaven. Op die manier spaarde ik krachten uit voor de zware finale. Bij de laatste bestorming van de Roche aux Faucons kreeg ik het wel lastig. Gelukkig kwamen na de top enkele groepjes weer samen en keerde ik zo terug in de eerste achtervolgende groep. In de sprint kon ik derde van onze groep finishen.”

“Ik bewijs in deze ronde dat ik op alle terreinen mijn mannetje kan staan. Ik denk dat de etappe in de Vlaamse Ardennen mij het best lag. Wanneer het echt steil wordt in de Ardennen zie ik mijn peren. Maar het doet deugd om vandaag te bevestigen dat de vorige dagen geen toeval waren. Als ik hier top-5 in het eindklassement kan eindigen ben ik heel content. Het is plezant koersen op de manier waarop we als ploeg onze plan kunnen trekken in dit sterke deelnemersveld!”

Etappe 4

1. Victor Campenaerts
7. Toon Aerts + 01:05
27. Lars Van der Haar + 02:06
36. Andreas Goeman + 04:27
37. Quinten Hermans
58. Jim Aernouts + 07:11
102. Corne Van Kessel + 18:36
113. Thijs Aerts

Klassement

1. Remco Evenepoel
4. Toon Aerts + 02:28
22. Lars Van der Haar
29. Quinten Hermans
36. Andreas Goeman
39. Jim Aernouts

Deel dit bericht