Toon slaagt voor eerste examen met glans

CYCLOCROSS DVV TROFEE BRUSSELS UNIVERSITIES CYCLOCROSS
Op de campus Etterbeek van de Vrije Universiteit Brussel reed Toon zondag in de voorlaatste manche van de DVV Verzekeringen Trofee naar een tweede stek. Hij zakt met vertrouwen af naar het Belgisch kampioenschap in Kruibeke. Lars finishte na een stevige strijd om de derde podiumplek als vierde.

De drie aanwezige Telenet Fidea Lions startten sterk in de Belgische hoofdstad. Halfweg cross koos Toon zijn eigen pad. Hij versnelde en reed solo naar de tweede plek. Lars voerde een ferme strijd met Michael Vanthourenhout om de derde podiumplek. Uiteindelijk greep hij als 4de net naast de bronzen medaille. Corné liep binnen als 7de.

Toon Aerts (2de):

“Ik ben fier op mijn huidige tweede plek in het algemene klassement. De voorsprong op nummer drie is al mooi uitgebouwd. Maar ik ga in Lille toch nog eens alles uit de kast halen.”

“Ik had al vrij snel door dat er vandaag weinig te doen was aan Mathieu. Maar ik wilde in deze laatste test voor het BK nog eens goed diep gaan, en daarom reed ik lang solo richting de tweede plek.”

Lars Van der Haar (4de):

“Het was leuk om nog eens vol mee te strijden voor een podiumplek. Ik geef mezelf vandaag een 8/10. In Baal had ik voor de eerste keer in een lange periode nog eens een minder gevoel. Vandaag was dat anders. Ik ben tevreden waar we nu staan.”

“Het is hier in Brussel een echt friemelrondje. Ik moet zeggen dat ik het persoonlijk wel heel leuk rijden vind.”

Uitslag

1. Mathieu Van der Poel
2. Toon Aerts
3. Michael Vanthourenhout
4. Lars Van der Haar
7. Corné Van Kessel

Ellen startte sterk bij de dames. Ze zakte lichtjes terug in de tweede crosshelft maar bemachtigde nog wel een top-10 plek. Marthe reed een dijk van een wedstrijd en finishte na een knalstart als 12de en 3de belofte. Fleur kende door rugproblemen een off-day.

Ellen Van Loy (9de):

“Dit was een parcours waar de techniek boven kwam drijven. Dat maakte het leuk. Bij mij marcheerde het niet altijd 100%, maar ik kon toch tevreden zijn met dit resultaat.”

“Bij het op-en af springen over de balken ondervind ik nog wel lichte hinder aan de knie. De durf om vol door te gaan ontbreekt ook nog wat.”

Marthe Truyen (12de):

“De laatste weken rijd ik heel goed. Vandaag bolde het opnieuw goed. Ik tel de weken en dagen af naar het Belgisch kampioenschap en hoop dat mijn goede conditie op hetzelfde niveau blijft.”

Uitslag dames

1. Ceylin Alvarado
2. Loes Sels
3. Laura Verdonschot
9. Ellen Van Loy
12. Marthe Truyen
18. Fleur Nagengast

Andreas verdedigde zijn derde plek in de DVV Trofee voor beloften met verve. Hij startte meteen in de voorste gelederen en maakte deel uit van een kleine kopgroep in de kop van de wedstrijd. Hij streed lang mee voor het podium en finishte uiteindelijk als 5de. Daarmee verstevigt hij zijn derde plek in het algemene klassement van de DVV Trofee.

Andreas Goeman:

“Ik ben tevreden met deze top-5 plek, al kamp ik wel al de hele dag met een misselijk gevoel. Mijn start was een pak beter dan in Baal. Ik speelde van in het begin een hoofdrol in de wedstrijd. Ik ben vooral blij dat ik met deze prestatie mijn klassement verdedig met enkel nog Lille voor de boeg.”

Uitslag

1. Lander Loockx
2. Toon Vandebosch
3. Maik Van der Heijden
5. Andreas Goeman

Deel dit bericht