Toon stoomt naar podiumplek in Ruddervoorde

CYCLOCROSS SUPERPRESTIGE RUDDERVOORDE
Toon heeft in de derde Telenet Superprestigemanche in Ruddervoorde een podiumplek verzilverd. In het klassement verstevigt hij zijn tweede plek. Lars kwam ten val in de laatste bocht en finishte 8ste.

De wind blies ongenadig hard in Ruddervoorde. Quinten startte scherp in West-Vlaanderen en reed samen met Toon en Lars in de eerste posities. Mathieu Van der Poel versnelde al vroeg in de wedstrijd. Achter hem vormde zich een groep met Toon en Quinten.

In de slotrondes spatte de achtervolgende groep uit elkaar. Toon moest Wout laten rijden, maar legde wel beslag op een knappe derde plek. Lars leek op weg naar een top-5 plaats, maar schoof onderuit in de laatste ronde.

Quinten finishte net buiten de top-10 als 11de. Nicolas bolde als 19de over de meet, Yentl als 25ste en 8ste belofte.

Hij finishte zo pas als 8ste en verspeelde enkele kostbare Superprestigepunten. Toon verstevigt zijn tweede plek in het klassement met 40 punten, Lars is nog derde met 30 punten.

Toon Aerts (3de):

“Halverwege de wedstrijd was ik nog in strijd voor plek 2. Ik probeerde even solo weg te rijden, maar met de wind was het heel moeilijk om alleen rond te rijden. Ik kreeg geen grote voorsprong en moest blijven knokken voor een paar seconden. Iedereen keerde terug en ik hield goed stand in dat uitgedunde groepje. Aan het eind was Wout vandaag wel sterker.”

“De lange zandpassage was beslissend. In de slotronde vatte ik die voor Iserbyt aan en op die manier kon ik de derde plek nog vasthouden. Ik kijk uit naar donderdag. Op de Koppenberg wacht de eerste echt zware cross van het seizoen. We hebben nu al een heel aantal snelle crossen achter de rug. En dat is niet alles, want met het EK wacht nog een belangrijke afspraak in dezelfde week.”

Uitslag

1. Mathieu Van der Poel
2. Wout Van Aert
3. Toon Aerts
8. Lars Van der Haar
11. Quinten Hermans
19. Nicolas Cleppe
25. Yentl Bekaert (8ste belofte)

Klassement Telenet Superprestige

1. Mathieu Van der Poel 45p.
2. Toon Aerts 40p.
3. Lars Van der Haar 30p.
8. Quinten Hermans 17p.

Deel dit bericht