Toon strandt na hevige strijd op plek 7 in Aardbeicross

CYCLOCROSS SUPERPRESTIGE HOOGSTRATEN
In de voorlaatste manche van de Telenet Superprestige in Hoogstraten was Toon lange tijd in strijd om positie twee. Uiteindelijk moest onze Telenet Fidea Lion tevreden zijn met de zevende plek. Lars eindigde 11de waardoor Toon en hij plekken 4 en 5 bezetten in het Superprestigeklassement.

Toon kende een snelle start in de blubber in Hoogstraten. Na een paar rondes kwam een omvangrijke groep samen in de strijd voor de tweede positie. Onze Telenet Fidea Lion kon een aantal keer de forcing voeren en eindigde aan de finish als 7de.

Lars (11de) kende een moeilijke dag en zakt in het klassement terug van plek 3 naar 5. Met Quinten (13de), Nicolas (14de) en Corné (15de) eindigen nog drie Telenet Fidea Lions in de top-15. Jim finishte 18de, Daan 20ste.

Toon Aerts (7de):

“Ik heb afgezien vandaag. Ik voelde me misschien wel bij de beteren in de groep die streed om de tweede podiumplek. Maar wanneer ik doortrok kwam het steeds terug samen omdat ik niet over mijn toeren kon gaan. In de finale was het op en dan eindig ik zevende.”

“Ik raakte niet van mijn tegenstanders af omdat een deel van het parcours lichtlopend is. In de slotmanche in Middelkerke wordt het niet makkelijk om Lars of mij op het eindpodium van de Superprestige te krijgen.”

Nicolas Cleppe (14de):

“Ik ging redelijk van start, maar moest meteen à bloc gaan. Elke ronde kwam ik beter en beter in mijn ritme. Ik reed de kloof dicht met Corné en Quinten en kon ploegmaat Quinten nog wat helpen voor zijn Superprestigeklassement.”

“Ik blijf nu een paar dagen slapen bij Toon, een soort mini-stage in de Kempen. Het is plezant om samen rond te toeren in het bos en op die manier ook bevorderend voor de conditie.”

“Ik ben totnutoe tevreden van mijn eerste seizoen bij de profs. Bij de aanvang van het seizoen strandde ik vaak op positie 17-18, maar de laatste weken schoof ik vaak op naar de top-15. Als laatbloeier was het de bedoeling om te groeien in dit seizoen, dat is goed gelukt.”

Uitslag (45 deelnemers)

1. Mathieu Van der Poel
2. Laurens Sweeck
3. David Van der Poel
7. Toon Aerts
11. Lars Van der Haar
13. Quinten Hermans
14. Nicolas Cleppe
15. Corne Van Kessel
18. Jim Aernouts
20. Daan Soete

Superprestigestand na 7 wedstrijden

1. Mathieu Van der Poel 100p.
2. Wout Van Aert 96p.
3. Laurens Sweeck 76p.
4. Toon Aerts 71p.
5. Lars Van der Haar 69p.
6. Quinten Hermans 52p.
23. Nicolas Cleppe 5p.
26. Corné Van Kessel 1p.

Deel dit bericht