Toon triomfeert in opperste extase op Koppenberg

CYCLOCROSS MELDEN KOPPENBERGCROSS
Toon heeft zich tot winnaar gekroond van de eerste manche van de DVV-Trofee op de Koppenberg. In een duizelingwekkend slotronde hield hij Michael Vanthourenhout en Wout Van Aert achter zich. Lars en Quinten vervolledigden de top-5.

Van bij de start maakte Toon een sterke indruk. Samen met Quinten, Van Aert en Vanthourenhout sloeg hij meteen een kloof. Quinten zakte lichtjes terug, maar hield wel stand in de top-5.

Op de loodzware Koppenbergomloop voelde Toon zich als een kind in een speeltuin. Samen met Van Aert en Vanthourenhout ging hij de slotronde als leider in. Van Aert kraakte als eerste. In de laatste rechte lijn spurtte Toon onweerstaanbaar weg van Vanthourenhout op de noeste klinkers. Na zijn twee Amerikaanse wereldbekerzeges is dit al Toon zijn derde seizoenszege.

Na een sterke comeback beëindigde Lars de wedstrijd als 4de, Quinten vervolledigde de collectieve topprestatie van de Telenet Fidea Lions met een 5de plek. Toon is uiteraard ook de eerste leider in de DVV Verzekeringen Trofee.

Toon Aerts:

“Ik wist dat ik in een goede vorm verkeerde. Ik eindigde dit seizoen een aantal keer op het podium, maar dat waren geen wedstrijden 100% op mijn maat. Mijn trainer Tim vertelde me dat ik in een uitstekende conditie stak, maar dat ik hier vandaag zou winnen zag ik niet aankomen.”

“Van in het begin van de wedstrijd had ik het goede gevoel te pakken. Michael was een taaie tegenstander, hij was enorm sterk in de technische afdalingen. Op het moment dat ik de laatste afdaling overleefde wist ik dat ik een goeie kans maakte op de overwinning op de steile slotstrook. Puur op de power kon ik wegspurten van Michael.”

“Dat ik vandaag dé klassieker der klassiekers kan winnen, in het bijzijn van alle toppers, zal ik niet snel vergeten.”

Uitslag

1. Toon Aerts
2. Michael Vanthourenhout
3. Wout Van Aert
4. Lars Van der Haar
5. Quinten Hermans
14. Corne Van Kessel
15. Jim Aernouts
23. Thijs Aerts

Deel dit bericht