Toon, tweede in Boom, trekt met vertrouwen naar Zwitserland

CYCLOCROSS SUPERPRESTIGE BOOM
Toon heeft zijn crossweekend goed ingezet met een 2de plek in de Telenet Superprestige in Boom. Hij maakte lang samen de wedstrijd met Quinten, die 4de eindigde. Lars finishte 6de. Morgen start Toon in de leiderstrui in de derde wereldbekerwedstrijd in Bern.

Lars pakte uit met een blitzstart in recreatiedomein De Schorre. Onze Nederlander kende echter een mindere passage aan de balken en door het zand en zakte zo wat terug.

Quinten en Toon verzorgden het spektakel door samen met Mathieu Van der Poel en Gianni Vermeersch weg te rijden. Van der Poel was de sterkste, achter hem kon Toon Vermeersch afhouden in de strijd om plek 2. Quinten finishte finishte sterk 4de.

Na een lange achtervolging reed Lars naar plek 6. Ook Andreas verraste in Boom. Tussen de profs maakte onze tweedejaarsbelofte komaf met een moeilijke periode door lang mee te strijden voor een podiumplek bij de beloften. Uiteindelijk finishte Andreas na een valpartij in het slot als 4de.

Toon Aerts (2de):

“Samen met Quinten leidde ik de achtervolging op Mathieu in het tweede deel van de wedstrijd. In de slotronde zette ik alles op alles voor de 2de plek. Ik zette al vroeg aan, maar Vermeersch was een taaie klant. Ik reed echter een goeie laatste zandpassage en zorgde daar voor de afscheiding richting tweede plek. Nu moet ik snel mijn vlucht halen richting Bern, waar ik morgen mijn leiderstrui in de Wereldbeker verdedig. Of ik niet beter tijd had bespaard en 4de was geëindigd? Neen, deze podiumplek in de Telenet Superprestige is het meer dan waard!”

Quinten Hermans (4de):

“Ik voelde al een tijdje dat ik de mindere van de achtervolgers was. Ik kon wel mee op kop rijden en maakte zo tempo voor Toon aangezien Mathieu niet ongrijpbaar was vandaag. Maar als ze in de laatste ronde aanzetten was mijn vat leeg. Op de klimmetjes ging het net iets te snel voor mij. Na een minder vorig weekend was ik wat onzeker naar hier gekomen, maar de vorm is zeker niet verdwenen. Dat stelt me gerust.”

Andreas Goeman (24ste, 4de bij beloften):

“Ik ben wel content. Deze prestatie is een verademing ten opzichte van mijn prestaties de afgelopen weken. Deze wedstrijd had ik nodig om de komende weken terug mee te strijden bij de beloften. Lange tijd streed ik voor een podiumplek, maar in de slotronde werd ik nog in de doeken gereden. Ik kwam ten val en moest raprap mijn ketting er opnieuw opleggen. Ik verspeelde zo het podium, maar kon de 4de plek wel veiligstellen.”

Uitslag

1. Mathieu Van der Poel
2. Toon Aerts
3. Gianni Vermeersch
4. Quinten Hermans
6. Lars Van der Haar
24. Andreas Goeman (4de belofte)

Klassement

1. Mathieu Van der Poel 30p.
2. Toon Aerts 27p.
3. Lars van der Haar 22p.
8. Quinten Hermans 12p.

Klassement beloften

1. Tom Pidcock 15p.
2. Toon Vandebosch 8p.
3. Timo Kielich 7p.
6. Andreas Goeman 5p.

Deel dit bericht