Toon verdedigt leiding met nog twee wedstrijden te gaan

CYCLOCROSS WORLD CUP HEUSDEN-ZOLDER
Toon startte gedreven aan de zevende wereldbekermanche in Heusden-Zolder. Hij finishte als vierde en behoudt de wereldbekertrui met nog twee razendspannende wedstrijden in Pontchateau en Hoogerheide voor de boeg. Quinten finishte 6de, Lars 8ste en Corné 9de.

Toon en Quinten startten voortvarend aan de wedstrijd. Enkele kleine foutjes maakten dat hij in het tweede deel van de wedstrijd de aansluiting met de top-3 miste. Met een ultieme slotsprint remonteerde Toon Laurens Sweeck nog in de strijd om de vierde plek en 60 belangrijke punten. Quinten finishte knap 6de. Achter hen finishten Lars (8ste) en Corné (9de) nog in de top-10.

Neoprof Thijs finishte 16de. Nicolas finishte na een valpartij als 24ste en Jim reed binnen als 25ste.

Toon Aerts:

“In Namen had ik een slecht gevoel, vandaag liep het al veel beter. Met de benen die ik nu heb zak ik wel met zelfvertrouwen af naar de voorlaatste manche in Pontchateau, daar hoop ik om mijn Wereldbeker veilig te stellen. Daar zal het enorm spannend worden tussen Wout en mij.”

“Ik had vandaag goeie benen, maar was niet van plan mezelf voor de kar te spannen met al de rest in mijn wiel. Maar ik maakte een stom foutje op een slecht moment, daardoor waren Van Aert en Nieuwenhuis gaan vliegen.”

Quinten Hermans:

“Mijn start was meteen sterk. Ik voelde me heel goed, al waren de superbenen van de Waaslandcross (waar Quinten 2de finishte) er net niet. De andere mannen in de top-5 waren vandaag sterker. Ik kon niet op kop rijden, maar kon wel goed volgen in de wielen. Al moest ik me wel een aantal keer echt dubbelplooien! Ik ben echt content met deze zesde plek in mijn thuisregio.”

“Het is leuk dat er zoveel supporters me komen aanmoedigen. Ze stuwden mij vooruit en ik ben blij dat ik ze kan bedanken met die mooie notering.”

Uitslag

1. Mathieu Van der Poel
2. Wout Van Aert
3. Joris Nieuwenhuis
4. Toon Aerts
6. Quinten Hermans
8. Lars Van der Haar
9. Corné Van Kessel
16. Thijs Aerts
24. Nicolas Cleppe
25. Jim Aernouts

Klassement Telenet UCI World Cup

1. Toon Aerts
2. Wout Van Aert
3. Mathieu Van der Poel
4. Quinten Hermans
5. Corné Van Kessel
8. Lars Van der Haar
14. Jim Aernouts
16. Nicolas Cleppe
17. Thijs Aerts

Deel dit bericht