Toon verovert in Hoogerheide eerste wereldbeker: ‘Wat een droomseizoen!’

NETHERLANDS CYCLOCROSS WORLD CUP FINAL STAGE HOOGERHEIDE
In de laatste wereldbekermanche in Hoogerheide startte Toon met één missie: de kloof van 3 punten met leider Van Aert dichten. Na een ploeterstrijd aan de Belgisch-Nederlandse grens had onze Telenet Fidea Lion zelfs even uitzicht op de dagzege. Een ijzersterke 2de plek volstond uiteindelijk om de eindzege in de wereldbeker op te eisen. Bij de dames beloften eiste Fleur een ferme 2de plek op in het eindklassement.

Voor de start ontving Toon van Trek zijn gloednieuwe Trek Boone, gehuld in de Belgische driekleur. Dat motiveerde hem extra om erin te vliegen.

Na 9 wedstrijden over de hele wereld heeft Toon in de eindstand zo 2 punten voorsprong op Wout Van Aert. Ook onze andere Telenet Fidea Lions lieten zich van hun sterkste kant zien. Corné veroverde dankzij een 4de plek ook plek 4 in het eindklassement. Quinten (7de in Hoogerheide) en Lars (8ste) maken de top-6 compleet met op 5 en 6. Nicolas eindigde 14de, Thijs 15de en Jim 35ste.

Toon Aerts (eindwinnaar wereldbeker):

“Op een bepaald moment ben ik vandaag dieper moeten gaan dan op het BK. Ik was de hele wedstrijd bezig met de eindwinst. Ik wist dat ik Wout op een afstand moest houden en ben daarin geslaagd. Deze eindwinst betekent voor mij heel veel. Bij de jeugd geloofden maar weinig mensen dat ik tot zoiets in staat zou zijn.”

“Dit had ik nooit kunnen voorspellen. Ik legde de basis voor mijn eindzege met mijn twee overwinningen in Amerika in september. Met winst op de Koppenberg, de Belgische trui en deze eindzege is dit seizoen nu echt tot een droomseizoen uitgegroeid.”

“Ik hoop dat we volgende week in Bogense ook zo een parcours krijgen voorgeschoteld op het WK. Maar ik kan er in ieder geval zonder stress starten. Mijn seizoen kan niet meer stuk.”

Corné Van Kessel (4de):

“Deze vierde plek is vast en zeker een opsteker richting het WK. Ik was meteen goed weg en kon de hele wedstrijd mijn tempo aanhouden. Ik sta altijd klaar om op het podium de klimmen als Mathieu, Wout of Toon komende zondag een steek laat vallen. Het zou een prachtige beloning zijn voor mijn constant seizoen.”

Uitslag

1. Mathieu Van der Poel
2. Toon Aerts
3. Wout Van Aert
4. Corné Van Kessel
7. Quinten Hermans
8. Lars Van der Haar
14. Nicolas Cleppe
15. Thijs Aerts
35. Jim Aernouts

Eindklassement Telenet UCI World Cup

1. Toon Aerts
2. Wout Van Aert
3. Mathieu Van der Poel
4. Corné Van Kessel
5. Quinten Hermans
6. Lars Van der Haar
16. Thijs Aerts
17. Nicolas Cleppe
20. Jim Aernouts

Bij de dames beloften eiste Fleur een ferme tweede plek op in het eindklassement. Op de Brabantse Wal finishte ze als 4de bij de beloften. Marthe eindigde 14de.

Fleur Nagengast:

“Ik had geen topdag vandaag. De eerste twee rondes moest ik echt in de wedstrijd komen. In de tweede helft kwam ik beter in mijn ritme en kon ik een aantal rensters passeren.”

“Het parcours van vorige week in Pontchateau lag me iets beter, maar de vorm van de dag maakt ook een groot verschil. Ik vind het een leuk rondje in Bogense. Ik heb naar het WK toegewerkt en ga de komende week goed rusten om top aan de start te staan.” Het WK blijft altijd een spannende wedstrijd voor mij, ik heb er zin in!”

Ellen Van Loy:

“Ik zoek een beetje naar een verklaring voor mijn mindere prestatie. Vorige week was ik echt sterk in Pontchateau, maar ik voel dat ik op zware parcoursen als vandaag nog de power mis.”

Uitslag

1. Lucinda Brand
2. Katherine Compton
3. Marianne Vos
25. Ellen Van Loy

Beloften

1. Yara Kastelijn
2. Clara Honsinger
3. Ceylin Alvarado
4. Fleur Nagengast
14. Marthe Truyen

Eindklassement beloften

1. Ceylin Alvarado
2. Fleur Nagengast
3. Inge Van der Heijden

Bij de beloften kende Andreas een mindere dag. Onze tweedejaars finishte als 23ste. “Een echte off-day”, aldus Andreas. “Hopen op een betere dag in Bogense!”

Uitslag

1. Eli Iserbyt
2. Antoine Benoist
3. Ben Turner
23. Andreas Goeman

Deel dit bericht