Toon versterkt leidersplaats met tweede plek in glibberig Niel

CYCLOCROSS DVV TROPHY JAARMARKTCROSS NIEL
In een glibberig Niel kreeg Toon waar hij al lang om smeekte: regen en modder! Ondanks een valpartij en twee fietswissels reed onze Telenet Fidea Lion naar een solide tweede plek. Zo verstevigt hij zijn leiderspositie in de DVV Verzekeringen Trofee. Lars, die als 4de binnenbolde, schuift op naar plek twee.

Aan het eind van ronde 1 vormde zich een grote kopgroep met Lars, Toon, Corné en Jim. Toon schoof zonder erg weg in ronde 2 en maakte opnieuw vooraan de aansluiting. Zes renners sloegen een kloof, met drie TFL-vertegenwoordigers: Lars, Toon en Corné. Die laatste kwam onfortuinlijk ten val in de derde ronde.

Lars en Toon zorgden vooraan mee voor de schifting. Aan het eind moest Toon enkel zijn meerdere erkennen in Mathieu Van der Poel. Lars streed moedig voor een podiumplek en finiste 4de. Corné finishte 8ste, Jim 10de en Thijs 12de.

In het algemeen klassement breidt Toon zijn voorsprong uit. Hij heeft nu een confortabele voorsprong van 1’48” op Lars, die opschuift naar plek 2. De volgende manche van de DVV Verzekeringen Trofee vindt volgende zondag plaats in Hamme. Deze zondag vindt de zware Telenet Superprestigemanche in Gavere plaats.

Toon Aerts:

“We hadden speciale tubes voorbereid om net als in Bern de schuine kanten goed aan te vatten. Door de overvloedige regen draaide dat anders dan gepland uit. Het was enorm glibberig en zo ging ik in de tweede ronde onderuit. Met twee fietswissels en een valpartij verloor ik toch drie keer krachten om terug te keren.”

“Ik ben toch tevreden met mijn uitslag. Zeker als je het klassement bekijkt. Ik heb na deze cross een mooie voorsprong opgebouwd in de DVV Verzekeringen Trofee, maar het eindklassement is zeker nog niet binnen. Er wachten nog zes verraderlijke crossen, zeker Loenhout en Baal. Nu richt ik mijn blik op Gavere. Dat wordt een zware dobber na alle snelle wedstrijden de afgelopen weken. Maar wel spek naar mijn bek!”

Lars Van der Haar:

“Ik reed vrij alert. Misschien had ik niet mee moeten gaan met Pidcock aan het eind van de eerste ronde. Dat kostte me wel wat energie. Later kon ik mooi mee het ploegenspel spelen met Toon. We wisselden elkaar goed af en lieten af en toe een gaatje vallen.”

“Uiteindelijk wilde ik graag op het podium staan, maar die stomme banden (Toyo Tires) lagen me niet. Daar moest ik steeds een gaatje laten en dat kreeg ik op het eind niet meer dicht. Ik kijk niet meteen naar dit (eind)klassement, aangezien het op tijd beslist wordt. Dat is niet echt mijn ding, maar elke tijdswinst is natuurlijk mooi meegenomen.”

Uitslag

1. Mathieu Van der Poel
2. Toon Aerts
3. Laurens Sweeck
4. Lars Van der Haar
8. Corne Van Kessel
10. Jim Aernouts
16. Thijs Aerts

Klassement

1. Toon Aerts
2. Lars Van der Haar + 01:48
3. Laurens Sweeck + 02:06

Deel dit bericht