Twee knappe medailles voor Fleur en Toon

DENMARK CYCLOCROSS WORLDS SUNDAY MEN ELITE
Op de tweede dag van het wereldkampioenschap in het Deense Bogense scoorden de Telenet Fidea Lions twee knappe medailles. Fleur reed na een ongelooflijke inhaalrace naar een zilveren medaille. Bij de heren elite kwam Toon ó zo dicht bij een tweede zilveren medaille. Na een slipper in de laatste afdaling finishte hij knap derde.

Toon Aerts:

“Ik finish derde, maar toon dat ik kan meestrijden met de twee beste renners van het moment. Deze eerste podiumplek op een WK is een bekroning op mijn seizoen. Ik toon dat ik de afgelopen maanden de kloof met de top-2 heb gedicht. Ik heb gestreden voor zilver. Dat moet ik onthouden!”

Lars Van der Haar:

“Een top-5 behoorde vandaag zeker tot de mogelijkheden. Op het moment dat Toon versnelt in de achtervolging op Wout en Mathieu werd ik even opgehouden. Als ik daar mee spring met Toon was een 4de of 5de plek zeker mogelijk.”

Quinten Hermans:

“Vandaag zat er veel meer in voor mij. Op de eerste passage op de schuine kant kreeg ik te maken met kettingproblemen. Daar verloor ik zeker een halve minuut en 30 plaatsen. Ik voelde me echt heel goed en kon van diep uit de achtergrond nog terugkeren naar plek 7. Zonder die pech speel ik zeker mee in de top-5.”

Uitslag

1. Mathieu Van der Poel
2. Wout Van Aert
3. Toon Aerts
6. Lars Van der Haar
7. Quinten Hermans
17. Corné Van Kessel

Bij de dames beloften keerde Fleur uit een verloren positie nog helemaal terug naar de kop van de wedstrijd. Ze vertelt zelf over haar raid naar een zilveren medaille:

Fleur Nagengast:

“Ik miste compleet mijn start en kwam daar bovenop nog eens ten val. Na 2 rondes kwam ik door op bijna 30 seconden van de kop van de wedstrijd. Maar ik verloor nooit de moed en ben blijven achtervolgen. Ronde per ronde passeerde ik concurrentes en schoof ik dichter naar de koplopers toe. Toen ik de leidsters in zicht kreeg gaf dat een enorme mentale boost. Ik voelde me heel sterk en wilde de sprint niet afwachten. Na de aansluiting besloot ik al snel het initiatief te nemen en zelf een selectie te maken.”

“In de slotronde konden we zo met drie Nederlandsters een kloof slaan. In de langgerekte sprint was Inge sterker, maar ik slaagde er wel in om Ceylin nog te passeren. Vorig jaar finishte ik als 5de nog naast het podium in eigen land. Om vandaag dan een allereerste WK-medaille te pakken doet enorm veel deugd.”

Marthe Truyen:

“Met mijn 14de plek maak ik een enorme progressie ten opzichte van vorig jaar. In Valkenburg finishte ik namelijk 32ste als eerstejaars belofte. Ik ben hier heel content mee. Nu is het zaak om geduldig te blijven groeien in de komende jaren.”

“Ik pakte opnieuw uit met een sterke start. Dat wordt een beetje mijn handelsmerk. Daarna zakte ik lichtjes terug, maar ik wilde kost wat kost in de top-15 finishen.”

Uitslag

1. Inge Van der Heijden
2. Fleur Nagengast
3. Ceylin Alvarado
14. Marthe Truyen

Deel dit bericht