Twee Lions op het podium in Waterloo

belgaimage-126539683-full
Na de prachtige podiumplaats van Quinten Hermans in de eerste manche hebben de Telenet Fidea Lions er in Waterloo een schepje bovenop gedaan. Zowel Corné van Kessel als Daan Soete klommen op het podium op het parcours van Trek, dat de Lions de voorbije dagen als koningen verwende.

De snelste starter bij de Lions was Corné van Kessel, die na enkele honderden meters al zag hoe Mathieu van der Poel van hem wegvlamde. Ook Lars van der Haar startte goed.

Na de verrassende race van Quinten Hermans in de Jingle Cross in Iowa City was het dit keer Daan Soete die zich ontpopte tot de revelatie van de wedstrijd. Hij reed samen achter de leider in een groepje met van Kessel, waar vooral een indrukwekkende Soete het tempo stevig de hoogte in jaagde. Hermans vertoefde intussen in een achtervolgend groepje samen met Europees kampioen Toon Aerts.

Door een valpartij van Tim Merlier konden de twee Lions sportief sprinten om de tweede plaats. Corné haalde het voor Daan, maar feest alom voor het team. Aerts werd achtste, Hermans negende, van der Haar zeventiende en Jim Aernouts negentiende.

Van Loy zevende

Ellen Van Loy nam een uitstekende start, waar ze sinds jaar en dag een patent op heeft. De Lion nam een handvol seconden en leek de Amerikanen een stevige verrassing voor te schotelen. Na enkele foutjes, waaronder een uitschuiver op de schuine kant, liet ze de rest van de tegenstanders terugkeren. Nadien zag ook zij hoe wereldkampioene Sanne Cant naar de zege snelde.

Van Loy eindigde uiteindelijk als zevende op 36 seconden van Cant. In de wereldbeker neemt ze de achtste stek in, met 87 punten.

Deel dit bericht