Twee wereldkampioenen in Hoogerheide

CHAMPS

Wat. een. weekend. Het Wereldkampioenschap in Hoogerheide was een ware viering voor het veldrijden. De opkomst van maar liefst 50.000 mensen zorgde voor een fenomenale sfeer.

Thibau Nys en David Haverdings beten zaterdag de spits af voor onze ploeg bij de Beloften. Na een reeds geweldig seizoen, slaagde Thibau er alsnog in om zijn beste rit van het seizoen te rijden. Hij stak met kop en schouders boven de competitie uit en werd de nieuwe wereldkampioen. De regenboogtrui mogen aantrekken werd een mooie afsluiter van zijn tijd bij de U23. David kwam wat later over de meet als 19de.

De overwinning van Thibau was niet het laatste succes van de dag. Lucinda Brand deed er nog een schepje bovenop en behaalde een bronzen medaille bij de Elite Vrouwen. Een plek op het podium was haar vooropgestelde doel en werd met glans behaald.

Dag twee van het kampioenschap begon bij AA Drink Young Lions junior Seppe Van Den Boer die ook zijn doelstelling voor het seizoen kon behalen met een plaats in de top 5. Seppe zal volgend seizoen aansluiten bij onze ploeg en doorloopt zo het volledige parcours van ons opleidingstraject. Seppe begon namelijk bij de Sven Nys Academy. Na het doorlopen van zijn tijd in de Academy kon hij verder ontwikkelen bij de Young Lions en is het nu tijd voor de volgende stap.

Hierna was het tijd voor de Beloften Dames. Shirin van Anrooij deed precies wat er van haar verwacht werd. Ze domineerde de rit en bevestigde alweer dat zij bij de besten in de sport behoort – en dat op haar verjaardag. Ze bezorgde zichzelf het mooiste verjaardagscadeau, een gouden medaille en een regenboogtrui.

Het weekend werd afgesloten bij het toppunt, de Elite Mannen. Het oorverdovend publiek liet zich niet enkel horen voor Wout van Aert en Mathieu van der Poel, maar ook voor onze Lars van der Haar, Joris Nieuwenhuis en Pim Ronhaar. Lars reed een ijzersterke wedstrijd. Hij streed het volledige uur zij aan zij met Eli Iserbyt, maar kon in de laatste ronde geen 3de plaats meer bemachtigen. Helaas geen medaille erbij, maar wel een prestatie om trots op te zijn. Pim Ronhaar reed dit weekend zijn eerste WK mee met de Elite Mannen en kwam binnen als 16e. Pim oogde op de top 10, maar was toch tevreden van zijn rit, “Ik heb er van genoten, da’s het belangrijkste’. Voor Joris verliep de rit niet als verwacht. Na een sterke start, voelde Joris zich plots enorm ziek. Hij zakte af naar de 26ste plek en eindigde de dag ziek in bed. Een domper op de feestvreugde, maar wel een honger voor meer in de toekomst.

Al bij al een geweldig weekend met topprestaties van de hele ploeg.

Deel dit bericht