Tweede plaats voor Lucinda, derde voor Quinten in Druivencross

brand1512
Lucinda Brand is tweede geworden in de Druivencross in Overijse. Ook bij de mannen was er een podiumplaats voor de Telenet Baloise Lions. Quinten Hermans finishte als derde.

Vorig jaar wist Lucinda de Druivencross te winnen, maar dit jaar was er geen kruid gewassen tegen Annemarie Worst, die aan de meet meer dan een minuut voorsprong had op Lucinda. Een verdienstelijke tweede plaats dus, maar toch was Lucinda niet helemaal tevreden…

“Ik kon vandaag gewoon mijn kracht niet kwijt”, sprak ze na de finish. “Mijn techniek zat niet goed. Pas in het laatste rondje begon het wat te draaien, maar daarvoor was het voortdurend zoeken en dat is vervelend. “

“Gelukkig kon ik nog net Alice Arzuffi achter me houden voor die tweede plaats. Fysiek was ik toch net iets beter dan haar. Na mijn stage van twee weken was het niet makkelijk fietsen vandaag, ik hoop dat het nu beter wordt de komende weken.”

Ellen Van Loy kwam als tiende over de meet op 2:50 van Worst.

Bij de mannen knoopte Mathieu Van der Poel opnieuw met de overwinning aan. Hij haalde het voor Tom Pidcock en Quinten Hermans. De achterstand van Quinten op de winnaar bedroeg 27 seconden. Toon Aerts eindigde daags na zijn knappe zege in Ronse vierde op 1:10.

Thijs Aerts werd in Overijse 11de op 4:24, Nicolas Cleppe 15de op 4:41. Lars Van der Haar en Jim Aernouts gaven op.

QUINTEN: ‘TOON HEEFT ME GOED GEHOLPEN’

Quinten was blij zijn derde plaats. “Ik ben tevreden met dit resultaat. Halfweg de cross had ik even een zwakker momentje en moest ik Tom (Pidcock) laten rijden. En daarna kwam ook Toon (Aerts) nog bij mij. Mentaal was dat een kleine tik, want hij kwam plots wel heel rap, maar gelukkig heb ik mij er nog over kunnen zetten en vond ik mijn goede benen terug.”

“Toon heeft me goed geholpen onderweg. Op het asfalt zat ik in zijn wiel en trok hij even goed door. Ik heb dit jaar ook al veel gewerkt voor hem en dan is het fijn dat hij even iets voor mij terugdeed. Maar de tweede plaats was te hoog gegrepen, Pidcock was sterker en hem bijbenen lukte niet.”

“Het was een heel moeilijk parcours. Voortdurend op en neer, met een paar heel lastige passages bergop en ook wat stevige loopstroken. Mathieu verteerde alles heel goed, je zag snel dat hij weer de oude was. Hij koos de perfecte lijnen, die wij precies niet hadden verkend. Straf, we zullen hem meer moeten volgen (lacht).”

Deel dit bericht