Tweede plaats voor Van Loy en Vrachten

evanloyhasseltRG
Ellen Van Loy is tweede geworden in de damescross van de Soudal GP Hasselt. Bij de junioren was er een tweede plaats voor Arne Vrachten.

Ellen Van Loy schoot als een pijl uit een boog weg bij de start. Sanne Cant was op achtervolgen aangewezen maar kon vrij snel de aansluiting maken. Daarna probeerde ze Van Loy te lossen, maar dat was niet volgens het plan van de taaie Van Loy. Drie keer probeerde Cant het, maar Van Loy keerde steeds terug.

In de achtergrond kwam Jolien Verschueren ten val in een afdaling. Achter Van Loy leek de Luxemburgse Christine Majerus op weg naar de derde plek. Zij kreeg echter af te rekenen met een zadelbreuk waardoor ze terugzakte naar plek vier. Elle Anderson nam dankbaar het geschenk aan en reed naar de derde podiumplek.

Vooraan was de vierde aanval de goeie voor Sanne Cant. Van Loy moest passen en Cant bouwde haar voorsprong uit. Ze zegevierde met een voorsprong van 22 seconden op Van Loy. Anderson finishte als derde voor Majerus, Vanderbeken en Michiels. Jolien Verschueren werd uiteindelijk tiende en Loes Sels elfde.

Bij de junioren ging de zege naar de Britse Europese kampioen Thomas Pidcock. De Brit reed in de voorlaatste ronde weg van Arne Vrachten, die mooi tweede werd.

Deel dit bericht