Two in a row – Eerste wereldbekerzege voor Tom in zand van Koksijde

pid2
Tom snelde in het zand van Koksijde naar een tweede opeenvolgende overwinning. Daardoor is onze 18-jarige Brit ook de eerste leider in de Wereldbeker. Thijs vond tussen de talloze zandkorrels in Koksijde zijn goed gevoel terug en eindigde 4de.

In het begin van de wedstrijd reden met Iserbyt, Toupalik en Tom drie leiders weg. Iserbyt moest afhaken waardoor al snel duidelijk werd dat de zege zou betwist worden in een tweestrijd tussen Toupalik en Tom. In de voorlaatste ronde reed Tom weg van zijn Tsjechische concurrent. Tom hield stand en reed zo naar zijn tweede opeenvolgende zege. Voor onze 18-jarige Brit is het ook de eerste zege in de Wereldbeker.

Thijs reed een sterke wedstrijd in de achtervolging. Hij voelde zich duidelijk in zijn sas in het zand van Koksijde en had de hele wedstrijd een top-5 plek binnen handbereik. Uiteindelijk wist Thijs in een vinnige spurt met Dekker zelfs de vierde plaats uit de brand te slepen. In de wereldbekerstand is Tom de logische eerste leider. Thijs volgt als vierde.

Tom Pidcock:

“Ik heb lessen getrokken uit mijn zandpassages in Boom. Vandaag liep het beter. Toupalik klikte sneller in zijn pedalen op de top van de duinen en pakte zo steeds wat voorsprong. Mijn plan was dus om de laatste anderhalve ronde voor hem te rijden. Ik voelde me sterker dan hem op de tussenstukken.”

“In de voorlaatste ronde riepen ze mij in de materiaalpost: “Hij is gevallen!” Dus bleef ik op kop voluit doorgaan. Ik beschikte nog niet over al mijn vertrouwen omdat het nog maar mijn derde wedstrijd is bij de beloften. In de laatste zandstrook concentreerde ik me om niet te diep te gaan. Toupalik kwam zo weer dicht, maar ik kon erna weer kon versnellen richting overwinning.”

Thijs Aerts:

“Vandaag had ik voor het eerst dit jaar het goede gevoel te pakken. Vandaag lukte alles en kregen ze mij er niet snel af. Het deed deugd om tussen de allerbesten te rijden zonder dat ze mij er meteen af reden.”

“De afgelopen crossen had ik last van de warmte, maar vandaag voelde ik me een stuk beter. Ik ben blij dat ik in Koksijde, toch een cross met heel wat geschiedenis, deze prestatie kan neerzetten.”

“De ene ronde in het zand ging makkelijker dan de andere. Voor de loopklim probeerde ik even te recupereren om dan hard naar boven te lopen. Maar dan ben je echt kapot wanneer je boven komt. Het ging al bij al goed in het zand.”

Uitslag

1. Tom Pidcock
2. Adam Toupalik
3. Eli Iserbyt
4. Thijs Aerts
16. Andreas Goeman
17.Yentl Bekaert

Deel dit bericht