Update: twee nieuwe renners

DAANJELLECROP
Voorlopig is het hoogst onzeker of en welke wegwedstrijden onze Telenet Baloise Lions komende zomer zullen betwisten. Toch hadden we deze winter met het oog op het wegseizoen al versterking gezocht en gevonden. We houden ons er dan ook aan om jullie onze nieuwe beloften Daan Mariën (21) en Jelle Looijen (19) voor te stellen.

Onze mannen Toon Aerts, Lars Van der Haar, Jim Aernouts, Thijs Aerts, Nicolas Cleppe, Andreas Goeman en Yentl Bekaert krijgen op de weg versterking van twee nieuwe gezichten. De Belg Daan Mariën en Nederlander Jelle Looijen kwamen afgelopen winter als beste twee renners uit de fysieke testen bij Energy Lab.

Daan Mariën is een 21-jarige student uit Balen: “Ik kom eigenlijk uit het voetbal” vertelt Daan. “Afgelopen jaar ben ik me meer beginnen toeleggen op duursporten en betwistte ik ook al een duatlon. Ik hoop in de wegwedstrijden vooral heel wat bij te leren. Het is voor mij een stap in het onbekende, maar de afgelopen periode heb ik al heel wat getraind. De eerste drie maanden van 2020 had ik al meer gefietst dan in heel 2019”, aldus de student burgerlijk ingenieur aan de KU Leuven.”

Jelle Looijen is een 19-jarige Nederlander uit Elst bij Utrecht: “Ik kijk enorm uit naar de wegwedstrijden bij Telenet Baloise Lions” zegt Jelle. “Ik woon in de buurt van Lars Van der Haar, dus ik kan niet wachten om met die mannen aan de start van een wegwedstrijd te staan. Ik heb al wel wat ervaring in het mountainbiken, maar fiets nog niet zo enorm lang. Aan motivatie ontbreekt het me in ieder geval niet.”, besluit de student land-en waterbeheer aan de Universiteit van Wageningen.

Waar en of onze mannen komende zomer aan de start verschijnen is nog afwachten. Momenteel is de algemene volksgezondheid prioritair. De ploegstage in Mallorca eind april en de wegwedstrijden in mei zijn in ieder geval al van de kalender geschrapt. Over juni en juli is het momenteel nog afwachten. De Telenet Baloise Lions houden er in ieder geval de moed in met soloritjes op de weg en core stability oefeningen in hun kot.

Deel dit bericht