Valpartij slaat Corné terug, Quinten kent mindere dag in thuiskoers

CYCLOCROSS SOUDAL CLASSICS GP NEERPELT
Quinten en Corné kenden geen al te beste dag in de Soudal Classics-opener in Neerpelt. Beide Telenet Fidea Lions gingen voortvarend van start, maar werden teruggeslagen. Ze eindigden toch nog in de top 10 op plek 7 en 8.

De twee aanwezige Telenet Fidea Lions drukten meteen hun stempel op de wedstrijd. In de tweede ronde verschenen ze zelfs helemaal in de kop van de wedstrijd. Net op dat moment keerde het tij en ging Corné over kop.

Hij krabbelde recht maar verspeelde kostbare tijd en posities. Limburger Quinten handhaafde zich in een kopgroep van vier, maar zakte in de loop van de wedstrijd wat terug. Hij beëindigde de wedstrijd als 7de, Corné finishte 8ste na een lange achtervolging.

Quinten Hermans:

“Ik verwachtte eigenlijk een goede dag te hebben, maar dat zat er helaas niet in. Ik voelde me niet uitzonderlijk goed. Echt jammer, want dichtbij huis wil je natuurlijk zo goed mogelijk presteren. Het is ook echt een mooi parcours. Met zijn korte heuveltjes lijkt het domein heel hard op het trainingsparcours dat we in Lichtaart vaak doen op onze wekelijkse ploegtraining. Misschien is deze mindere dag vooral een gevolg van een zware trainingsweek met het oog op het EK.”

Corné Van Kessel:

“Ik maakte een stuurfout en mijn hele wedstrijd was om zeep. Ik schoof weg met mijn voorwiel en verloor de controle over mijn Trek. Van dan af begon ik aan een eenzame achtervolging. Toen ik bijna kwam aansluiten maakte ik nog wat foutjes. Ik kon niet foutloos blijven en dat was wel nodig voor een dichtere ereplaats. Dit is pech, want ik voelde mezelf wel in vorm vandaag!”

Uitslag

1. Laurens Sweeck
2. Marcel Meisen
3. David Van der Poel
7. Quinten Hermans
8. Corne Van Kessel

Deel dit bericht