Van Amerongen maakt indruk in Neerpelt

vanamerongen
Laurens Sweeck heeft zijn favorietenrol in de Soudal Classic in Neerpelt waargemaakt. De jongeling won voor Jens Adams en Michael Vanthourenhout. Tijdens de wedstrijd én in de uitslag viel de goede dag van Thijs Van Amerongen op.

Van Amerongen merkte in Iowa al dat hij goede benen had. “Die vorm kon ik vandaag bevestigen. Ik was meteen goed mee en heb zelfs even op kop gereden omdat ik iets wou forceren. In de laatste twee ronden streden we met drie renners voor de vierde plaats, maar de Tsjech Michael Boros was in de laatste ronde te sterk voor me. Ik heb nog geprobeerd hem in de sprint voorbij te gaan, maar dat lukte niet meer. Het seizoen is nog lang, maar heb mijn start zeker niet gemist.”

Tom Meeusen startte zoals gewoonlijk goed. “De eerste drie ronden voelde ik me ontzettend goed. Daarom dat ik eens aan de boom schudde en stevig door trok. Ik kreeg de rest echter niet uit het wiel en besloot me terug in te laten lopen. Ik maakte weliswaar de fout om achteraan het groepje te rijden ipv bij de eerste vijf. Daarbij kwam ik nog eens ten val en weg was het goede gevoel. Ik ben echter wel blijven vechten, maar verder als plaats 8 kwam ik niet.”

Quinten Hermans kreeg in de eerste ronde iemand vol tegen mijn achterwiel, waardoor er een slag in kwam. “Ik wist bij de kop van de koers te blijven en zat goed gepositioneerd. Halfweg begon ik vermoeidheid te voelen en kreeg ik het moeilijker. Vooral het optrekken na de bochten ging niet zoals gewenst. Waarschijnlijk nog de vermoeidheid van Amerika die nog in de benen zat. Ik kan niet anders dan tevreden zijn met mijn 9de plaats en kijk al uit naar morgen.”

Deel dit bericht