Van der Haar vierde in Flandriencross

larsvdh1711
Lars Van der Haar is in Hamme vierde geworden in de Flandriencross. Toon Aerts kwam door pech niet verder dan een tiende plaats.

Eens te meer stond er in Hamme, in de tweede manche van de DVV Verzekeringen Trofee, geen maat op Mathieu Van der Poel. De wereldkampioen won in zijn vijfde cross van het seizoen voor de vijfde keer. Het was ook al zijn vierde overwinning op rij in Hamme. Sven Nys is nog altijd recordhouder met zeven zeges in de Oost-Vlaamse gemeente.

Toon Aerts leek lange tijd op weg naar de tweede plaats, maar door problemen met de ketting moest hij tot drie keer toe halt houden om het euvel te verhelpen. Uiteindelijk zou de tweede plaats naar Laurens Sweeck gaan en de derde naar Tim Merlier.

Lars Van der Haar werd met een vierde plaats de beste Telenet Baloise Lion. Hij finishte op 1:06 van Van der Poel. Corné Van Kessel werd negende op 1:57, de onfortuinlijke Toon Aerts tiende op 2:10. Daarna volgden nog Jim Aernouts (13de), Nicolas Cleppe (15de) en Thijs Aerts (18de).

In  de tussenstand van de DVV Verzekeringen Trofee staat Eli Iserby, die zondag vijfde werd, nog altijd aan de leiding met 1:42 voorsprong op Michael Vanthourenhout en 2:21 op Lars Van der Haar. Toon Aerts is vijfde op 3:11.

Bij de vrouwen triomfeerde Annemarie Worst. Zij won voor Sanne Cant en Ceylin del Carmen Alvarado. Ellen Van Loy finishte op 24 seconden zals zesde.

Deel dit bericht