Van Kessel haalt het podium in Kruibeke

CYCLOCROSS POLDERCROSS KRUIBEKE
Corné van Kessel legde zaterdagmiddag beslag op de derde plek in de Poldercross, na Michael Vanthourenhout en Wout van Aert. Tom Meeusen werd zevende in Kruibeke.

Het was Vanthourenhout die reeds in de eerste ronde een bommetje gooide. De rest liet begaan en zo kon Vanthourenhout een voorsprong bijeen fietsen van zowat 20 seconden. Bij het ingaan van de vierde ronde repte Corné van Kessel zich naar de eenzame vluchter en zo kregen we twee leiders. Van Aert nam het pak op sleeptouw en hield de achterstand binnen de perken. Van Aert ging meermaals de materiaalpost in om de aanpassingen aan zijn fietsen te testen, na de veelvuldige problemen met zijn ketting die hij kende in eerdere wedstrijden.

Halfkoers kregen we een zeer omvangrijke kopgroep van 25 renners. Het sein dan voor de wereldkampioen om eens aan de boom te schudden. Vanthourenhout glipte netjes mee. De rest moest even passen tot Laurens Sweeck het pak weer bij de twee vluchters bracht. Jens Adams probeerde het daarna, Van Aert en Vanthourenhout reageerden gepast op deze uitval. Adams kwam snel zichzelf tegen en zo kregen we, met nog drie ronden voor de boeg, opnieuw Vanthourenhout en Van Aert in de aanval. Vanthourenhout sprong tijdens de slotronde over de balkjes, sloeg hierdoor een kleine kloof, en daarna ging Van Aert nog even in de fout. De West-Vlaming bleef vol doorgeven en kon zo afgescheiden het zegegebaar maken. Corné van Kessel mocht als derde mee het podium up, Tom Meeusen werd zevend in Kruibeke.

Deel dit bericht