Van Loy: ‘Een beetje een dubbel gevoel’

vanloy4hammeRG
Ellen Van Loy is vierde geworden in de Flandriencross in Hamme. "Ik heb een beetje een dubbel gevoel. Wellicht had ik langer meegestreden voor het podium als ik niet zo hevig was gestart. Het verval vandaag was wel een pak minder dan de afgelopen weken dus ben wel tevreden met dit resultaat."

Ellen Van Loy nam de start voor haar rekening, maar kreeg al snel het gezelschap van Sanne Cant en Maud Kaptheijns en het tempo werd gedrukt, want wat later sloten ook nog de Tsjechische Pavla Havlikova, wereldkampioene Thalita de Jong en Laura Verdonschot aan. Sophie de Boer had haar start gemist, maar zou ook nog vooraan terugkeren. Niemand nam vooraan echt initiatief waardoor zeven rensters samen aan de laatste rondes begonnen en het was Cant die een paar keer aan de boom schudde.

Het zorgde ervoor dat ze even een ommetje maakte in een afsluiting, maar finaal zou ze in de slotronde alsnog enkele lengtes afstand nemen van de rest van het pak. Maud Kaptheijns probeerde, maar raakte nooit meer op het wiel. Cant triomfeerde voor Kaptheijns, Thalita de Jong eindigde op plek drie voor Ellen Van Loy en Pavla Havlikova. Jolien Verschueren finishte als elfde.

“Ik verwijt het me een beetje dat ik te snel van start ben gegaan, maar toch ben ik ook blij dat ik op het einde nog zo mee kon met de rest van de kopgroep”, vertelde Van Loy na afloop. “Het tempo lag redelijk hoog deze cross, ondanks het harde labeur van gisteren in Zeven. Ik ben vooral blij voor het vrouwenveldrijden omdat de wedstrijd vandaag echt spannend was. Volgens mij was het ook mooi voor het publiek om zo’n harde strijd te zien, ook bij de vrouwen.”

Deel dit bericht