Van Loy knap tweede in Eeklo

evleekloRG
Ellen Van Loy is zondag tweede geworden in de Brico Cross in Eeklo, de eerste topcross op Belgische bodem van het seizoen 2017-2018. Bij de mannen zorgde Corné Van Kessel met een zevende plaats voor de beste prestatie van de Telenet Fidea Lions.

Mathieu Van der Poel was de beste in Eeklo en stak na een lange solo de zege op zak. Met Corné Van Kessel (zevende), Daan Soete (achtste) en Toon Aerts (negende) eindigden er drie Lions in de top-10. Verder in de uitslag vinden we ook nog Quinten Hermans (12de), Jim Aernouts (13de) en Nicolas Cleppe (21ste). Lars Van der Haar reed niet mee in Eeklo.

Bij de vrouwen zorgde Ellen Van Loy voor een topprestatie. Zij nam het initiatief en trok in het offensief, maar op anderhalve ronde van het einde had ze geen passend antwoord op een tempoversnelling van Sanne Cant. Uiteindelijk finishte Van Loy als tweede op 11 seconden van de wereldkampioene.

“Elke cross is lastig, ook deze. Ik ben blij dat ik er meteen sta. Ik heb een goede zomer achter de rug en ben zeer tevreden met de twee crossen die ik al reed. Ik won er één en werd vandaag tweede na Sanne Cant. Dit geeft me een goed gevoel”, aldus Van Loy. “Ik ben zeer blij met de afgelopen twee weken. Ik piek niet naar die of die wedstrijd. Laat me stellen dat wanneer ik win of heel goed presteer, ik daar naar gepiekt heb”, knipoogde ze.

Deel dit bericht